V bazilike sa stretli miništranti z farností Bratislava - Ružinov a Trnava - mesto

TRNAVA 20. februára 2024 - V sobotu 17. februára sa skupina tridsiatich miništrantov z Bratislavy - Ružinova vybrala pod vedením pátra Miroslava Vaľka, CM a pátra Petra Majerčíka, CM na púť k Trnavskej Panne Márii. Zároveň navštívili trnavského arcibiskupa Mons. Jána Oroscha a stretli sa so svojimi kamarátmi - miništrantmi z "Hrubého kostola".

Program začali svätou omšou v Bazilike sv. Mikuláša, ktorú celebroval trnavský arcibiskup Ján Orosch. V homílii páter Miroslav využil kelňu ako znak obnovy našich sŕdc a biskupský prsteň, ktorý nám má pripomínať prstene, z ktorých žiarili lúče na Zázračnej medaile Panny Márie. Arcibiskup Ján Orosch na to nadviazal a miništrantom - pútnikom porozprával príbeh o miništrantovi Stankovi, ktorý podobný prsteň našiel po tom ako sa skotúľal z ruky biskupa Gábriša. Tento chlapec sa neskôr stal bratislavským arcibiskupom. Po svätej omši sa miništranti oboch farností spolu pomodlili svätý ruženec v mariánskej kaplnke pred zázračným obrazom Trnavskej Panny Márie.
 
Následne miništranti zavítali na Trnavský arcibiskupský úrad a prijali tak pozvanie na obed a ďalšie, tentoraz neformálne stretnutie. Na stole už na nich čakal výborný guláš a zákusky. Nasledovala spoločná fotografia, odovzdanie darčeka - ruženca požehnaného trnavským arcibiskupom a prehliadka arcibiskupského paláca. Na záver sa miništranti presunuli na Základnú školu Angely Merici, kde si spolu s trnavskými miništrantmi zahrali futbal. Po skončení celodenného programu zaliala ružinovských miništrantov vďačnosť za vydarené podujatie, pri ktorom mohli navštíviť ich bratov v Trnave. Všetci spoločne veria, že podobné podujatie sa uskutoční aj v budúcnosti.
 
TO ABU informovali miništranti z Ružinova
 
facebook sharing button Zdieľaj
V bazilike sa stretli miništranti z farností Bratislava - Ružinov a Trnava - mesto

Krátky fototermín miništrantov s arcibiskupom Mons. Jánom Oroschom na nádvorí Trnavského arcibiskupského úradu. (Foto: Lukáš Blažo)

NOVINKY