Ukrajinci navarili a napiekli sladké a slané špeciality pre ľudí v Trnave

TRNAVA 6. augusta 2022 - Koláče, zákusky, ale aj tradičný boršč mohli Trnavčania ochutnať v piatok 5. augusta v komunitnej kaviarni Trnavskej arcidiecéznej charity. V rámci podujatia Deň národných ukrajinských jedál tieto špeciality navarili a napiekli ľudia z Ukrajiny, ktorým charita pomáha.

Každá krajina má svoje tradičné recepty. Chuť do jedla, túžbu objaviť ho a zažiť z neho výnimočný pôžitok, však máme všetci rovnakú. Jedlo odjakživa spája ľudí, aj preto organizovala Trnavská  arcidiecézna charita Deň národných ukrajinských jedál.
 
V piatok 5. augusta si Trnavčania pochutnali na vynikajúcich sladkých a slaných špecialitách. Pripravili ich ľudia z Ukrajiny, ktorí sú klientmi Centra podpory Trnavskej arcidiecéznej charity. Pre túto príležitosť navarili napríklad 40 litrov pravého ukrajinského boršču.
 
Podujatie malo zároveň charitatívny rozmer. Všetky špeciality ponúkala charita za dobrovoľný príspevok, výťažok následne použije na nákup školských pomôcok. „Už 13 rokov organizujeme Zbierku školských pomôcok a pomáhame tak deťom z rodín, v ktorých chýbajú financie. Tentokrát potrebu zbierky podčiarkuje vojna. Aj pre mimoriadnu situáciu je počet detí, ktoré chceme na jeseň vychystať do školy, podstatne vyšší,“ hovorí PR manažérka Trnavskej arcidiecéznej charity Darina Kukuľová - Kvetanová.
 
Deň národných ukrajinských jedál sa uskutočnil v piatok 5. augusta od 9. do 16. hodiny v komunitnej kaviarni Špitálik. Vítaní boli všetci Trnavčania, ktorí majú radi jedlo a ešte radšej ho spoznávajú.
 
TO ABU informovala Darina Kukuľová - Kvetanová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Ukrajinci navarili a napiekli sladké a slané špeciality pre ľudí v Trnave

Ženy z Ukrajiny varia boršč. (Foto: Darina Kukuľová - Kvetanová)

NOVINKY