Trnavský arcibiskup zavítal medzi miništrantov na Minfe

HORNÉ OREŠANY 22. júla 2015 - V sobotu 18. júla zavítal trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch medzi miništrantov, ktorí sa zúčastnili na táboroch Minfa 2015. Tábor pre miništrantov sa konal v dňoch od 7. do 20. júla 2015.

Sobotné stretnutie účastníci začali dopoludňajšou svätou omšou vo farskom kostole v Horných Orešanoch, po ktorej nasledovala diskusia miništrantov s trnavským arcibiskupom Jánom Oroschom, kde im odpovedal na zvedavé otázky. Po diskusii sa miništranti premiestnili na futbalové ihrisko. Najskôr otec arcibiskup požehnal navarený kotlíkový guláš, aby miništranti nesúťažili s prázdnym žalúdkom. Po obede nasledoval kvíz a po ňom prišiel na rad dlhoočakávaný futbalový turnaj. Arcibiskup Orosch ešte pred odchodom vylosoval poradie zápasov a udelil požehnanie, ktoré sprevádzalo účastníkov počas celého popoludnia.
 
Minfa (MINištrantská FAra) 2015 bola jubilejným 20. ročníkom letných táborov, ktoré robia bohoslovci Kňazského seminára sv. Cyrila a Metoda v Bratislave pre miništrantov Bratislavskej a Trnavskej arcidiecézy. Tento rok sa konali vo farnostiach Častá, Horné Orešany a Trstín. Letný tábor bol rozdelený na dva turnusy. Zúčastnilo sa ho stodvanásť miništrantov.
 
TO ABU informoval Ladislav Mišura
 
facebook sharing button Zdieľaj
Trnavský arcibiskup zavítal medzi miništrantov na Minfe

Ilustračné foto - archív ABU.

NOVINKY