Trnavský arcibiskup zavítal do Brezovičky na východe Slovenska

BREZOVIČKA 12. novembra 2023 - Na pozvanie miestneho farára a veriacich navštívil trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch v nedeľu 12. novembra malú dedinku na východe Slovenska - Brezovičku, kde slávil odpustovú slávnosť (hody) pri príležitosti patrocínia miestneho farského kostola, ktorý je zasvätený sv. Martinovi, biskupovi z Tours.

V Brezovičke bol trnavský arcibiskup Ján Orosch po prvýkrát pred 50 rokmi ešte ako bohoslovec. Vtedy bol na návšteve v rodine svojho kamaráta Vincenta Zontáka, ktorý sa neskôr stal jeho prestaveným v Misijnej spoločnosti sv. Vincenta de Paul (rehoľa vincentínov). Dnešná návšteva vo farnosti bola teda príležitosťou nielen k oslave jej patróna, ale i k spomienkam na staré časy.
 
Na svätej omši sa spomenuli aj Strážcovia Božieho hrobu, s ktorými má táto dedina spoločnú už 700- ročnú históriu. V závere liturgickej slávnosti odovzdal trnavský arcibiskup Ján Orosch miestnym veriacim dar, ktorým je ikona Panny Márie Trnavskej. Zhodou okolností sa jej osemdesiaty deväťdňový sviatok pod názvom Trnavská novéna, ako ho poznáme v súčasnej podobe, začína v Trnave sláviť práve zajtra, v pondelok 13. novembra.
 
TO ABU informoval Miroslav Martoňák
 
facebook sharing button Zdieľaj
Trnavský arcibiskup zavítal do Brezovičky na východe Slovenska

Návšteva vo farnosti Brezovička bola príležitosťou nielen k oslave jej patróna, ale i k spomienkam na staré časy. (Foto: Blažej Bujňák)

NOVINKY