Trnavský arcibiskup udelil sviatosť birmovania mladým v Dolnom Bare

DOLNÝ BAR 28. apríla 2024 - Trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch pricestoval v sobotu 20. apríla do farnosti Dolný Bar. Dôvodom jeho návštevy bolo udelenie sviatosti birmovania 21 mladým veriacim, ktorí sa túžili stať dospelými kresťanmi.

Slávnostnú svätú omšu, pri ktorej trnavský arcibiskup Ján Orosch udelil sviatosť birmovania 21 mladým veriacim, slávili vo farskom Kostole sv. Anny v Dolnom Bare. Na slávnosti sa okrem miestneho farára dekana vsdp. Júliusa Szalaya a sekretára trnavského arcibiskupa vsdp. assessora Lukáša Blaža zúčastnili aj niekoľkí kňazi a trvalý diakon dekanátu Dunajská Streda, do ktorého je farnosť začlenená. Kandidátom a všetkým prítomným veriacim sa trnavský arcibiskup prihovoril v maďarskom, ale aj v slovenskom jazyku.
 
V závere svätej omše farár farnosti vsdp. honorárny dekan Július Szalay pripomenul mladým veriacim, ktorí sa počas nej stali dospelými kresťanmi, že „sviatosť birmovania je slávnostnou a radostnou udalosťou a veľmi sa podobá na udalosť, ktorá sa odohrala vo večeradle, keď Duch Svätý zostúpil na apoštolov a tak ako apoštoli, aj birmovanci dostávajú dary Ducha Svätého, aby mohli plniť úlohy veriaceho“.
 
Na poďakovanie nezabudli ani birmovanci. Veď počas tejto slávnostnej svätej omše dostali od Boha prostredníctvom hlavy Trnavskej arcidiecézy veľký dar. Po svätej omši nasledovali stretnutia birmovancov s ich rodinami pri slávnostne prestretom stole, ale i stretnutie trnavského arcibiskupa s predstaviteľmi obcí, ktoré tvoria farnosť, a inými vzácnymi hosťami.
 
TO ABU informoval farár dekan Július Szalay
 
facebook sharing button Zdieľaj
Trnavský arcibiskup udelil sviatosť birmovania mladým v Dolnom Bare

Slávnostnú svätú omšu, pri ktorej trnavský arcibiskup Ján Orosch udelil sviatosť birmovania 21 mladým veriacim, slávili vo farskom Kostole sv. Anny v Dolnom Bare. (Foto: Archív Rímskokatolícka farnosť Dolný Bar)

NOVINKY