Arcibiskup Orosch udelil ministérium akolytátu dvom bohoslovcom

BRATISLAVA 18. marca 2016 - V stredu 16. marca v kaplnke Kňazského seminára svätých Cyrila a Metoda v Bratislave slávil trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch svätú omšu, pri ktorej udelil dvom bohoslovcom Trnavskej arcidiecézy ministérium akolytátu.

Po udelení lektorátu v utorok 15. marca sa v Bratislavskom kňazskom seminári pokračovalo v udeľovaní ministérií aj v nasledujúci deň, teda v stredu 16. marca. Dvaja bohoslovci Trnavskej arcidiecézy Marián Jozič a Tomáš Kišoň prijali z rúk svojho arcibiskupa Jána Oroscha službu akolytov.
 
Táto služba je ďalším krokom na ich ceste ku kňazstvu a spočíva predovšetkým v láske k blížnym, najmä k starým a chorým, ktorým majú sprostredkovať sviatostnú posilu, Ježiša Krista v Eucharistii. Trnavský arcibiskup vyzval v homílii oboch bohoslovcov, aby pomáhali biskupovi a kňazom otvárať ľudom „bránu milosrdenstva”, ktorou je Kristus. Ale ak sa priblíži nepriateľ, je potrebné vedieť bránu zatvoriť a brániť sa.
 
Po homílií nasledovala modlitba za kandidátov, po ktorej jednotlivo pristupovali k arcibiskupovi, a kľačiac prijali z jeho rúk misku s hostiami. Noví akolyti sa už aj zapojili do liturgie rozdávaním sv. prijímania. Na koniec tejto slávnosti poďakovali arcibiskupovi za udelenie tejto služby a prevzali z jeho rúk dekréty pre novoustanovených akolytov.
 
TO ABU informoval Ladislav Mišura
 
facebook sharing button Zdieľaj
Arcibiskup Orosch udelil ministérium akolytátu dvom bohoslovcom

V stredu 16. marca dvaja bohoslovci Trnavskej arcidiecézy Marián Jozič a Tomáš Kišoň prijali z rúk svojho arcibiskupa Jána Oroscha službu akolytov. (foto: Ladislav Sebӧ)

NOVINKY