Trnavský arcibiskup sa v Gabčíkove modlil za obete rieky Dunaj

GABČÍKOVO 7. októbra 2020 - V závere mesiaca september trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch, po udeľovaní sviatosti birmovania v jednej z farností na juhu Trnavskej arcidiecézy, navštívil cintorín v Gabčíkove.

Na tomto mieste pokoja, kde odpočívajúci očakávajú svoje vzkriesenie, zotrval v modlitbe za nesmrteľné duše ľudí, ktorí tragicky zahynuli v rieke Dunaj. Trnavský arcibiskup si tak ako predseda Rady pre migrantov, utečencov a pútnikov Konferencie biskupov Slovenska pripomenul tragický osud všetkých tých, ktorí v túžbe po lepšom živote, keď chceli prekročiť hraničnú rieku, prišli o život i na všetkých, ktorí sa v rieke utopili.
 
Rieka Dunaj za desaťročia pripravila o život mnohých ľudí. Je potrebné spomenúť najmä tragický osud rodiny z Afganistanu, potom brata niekdajšieho pracovníka indického veľvyslanca vo Viedni, obete tragédie slovenského remorkéra Ďumbier, nezabúdajúc na desiatky obetí z Rakúska a Slovenska.
 
TO ABU informoval Lukáš Blažo
 
facebook sharing button Zdieľaj
Trnavský arcibiskup sa v Gabčíkove modlil za obete rieky Dunaj

Cintorín v Gabčíkove navštívil trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch spolu s generálnym vikárom, vsdp. kanonikom Róbertom Kissom. Spoločne vzdali úctu obetiam rieky Dunaj a pomodlili sa za ich nesmrteľné duše. (Foto: Lukáš Blažo)

NOVINKY