Trnavský arcibiskup požehnal Kaplnku sv. Jozefa vo vrbovskom kláštore

VRBOVÉ 14. marca 2023 - V kláštore sestier premonštrátok vo Vrbovom sa v nedeľu 12. marca konala slávnosť požehnania komunitnej Kaplnky sv. Jozefa v priestoroch novej budovy, ktorá slúži pre staršie a choré sestry.

Požehnanie novej kaplnky, pred blížiacim sa sviatkom patróna - sv. Jozefa, ženícha Panny Márie a pestúna Pána Ježiša, ktorému je kaplnka zasvätená, vykonal trnavský arcibiskup Ján Orosch. Na komunitnej slávnosti boli z radov kňazov prítomní i duchovný správca komunity rehoľných sestier don Jozef Bago SDB a sekretár trnavského arcibiskupa vsdp. assessor Lukáš Blažo. Na slávnosti sa zúčastnili predovšetkým tie sestry premonštrátky, ktorým bude nová kaplnka slúžiť pre duchovné pookriatie.
 
V homílii arcibiskup Ján Orosch poukázal na to, že každý liturgický priestor je miestom modlitby a bránou do neba. Generálna predstavená na záver poďakovala trnavskému arcibiskupovi Jánovi Oroschovi za požehnanie novej kaplnky, ktoré osobne vykonal a uistila ho o tom, že sestry budú na tomto mieste vyprosovať Božie požehnanie nielen pre svoju Kongregáciu ale aj pre celú Trnavskú arcidiecézu.
 
TO ABU informovala Kongregácia sestier premonštrátok
 
facebook sharing button Zdieľaj
Trnavský arcibiskup požehnal Kaplnku sv. Jozefa vo vrbovskom kláštore

Kaplnku sv. Jozefa, ženícha Panny Márie a pestúna Pána Ježiša vo Vrbovom prišiel osobne požehnať trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch. (Foto: Archív Kongregácie sestier premonštrátok)

NOVINKY