Arcibiskup Ján Orosch vymenoval honorárnych assessorov

TRNAVA 3. septembra 2014 - Trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch vymenoval v pondelok 1. septembra šiestich honorárnych assessorov Trnavskej arcidiecézy. Stalo sa tak po deviatich rokoch od menovania posledného honorárneho assessora vtedy ešte Bratislavsko-trnavskej arcidiecézy. (Správa bola aktualizovaná 3. septembra 2014 o 20.55 hodine.)

Za honorárnych assessorov trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch vymenoval biskupského vikára pre katechizáciu a školstvo Ladislava Tótha, riaditeľa Arcibiskupského úradu Pavla Šintála, riaditeľa Arcibiskupského školského úradu Jána Hallona, osobného sekretára trnavského arcibiskupa Milana Červeňanského, arcidiecézneho ekonóma Jána Vida a kancelára arcibiskupskej kúrie Dušana Kolenčíka.
 
Odovzdanie menovacích dekrétov spolu s odevom, teda biretom a pásom, sa uskutočnilo v stredu 3. septembra po spoločnej modlitbe dňa z kňazského breviára v arcibiskupskej Kaplnke povýšenia Svätého kríža.
"Ako som povedal pred kňazmi našej arcidiecézy pred zhruba dvomi rokmi, vážim si, že ste boli ochotní opustiť svoje miesta vo farnostiach vo veľmi neistom období a pomôcť mi viesť túto našu milovanú Trnavskú arcidiecézu. Za túto odvahu vám i teraz ďakujem a prosím, aby ste i naďalej vytrvali v diele...," povedal v krátkom príhovore novovymenovaným honorárnym assessorom arcibiskup Orosch.
 
Slávnostnú chvíľu v kaplnke Arcibiskupského úradu zakončili prijatím arcipastierskeho požehnania, a na poďakovanie za pomoc a ochranu Božej Matke, i spoločným spevom známeho latinského hymnu "Salve Regina".
 
facebook sharing button Zdieľaj
Arcibiskup Ján Orosch vymenoval honorárnych assessorov

Ilustačné foto - archív ABÚ.

NOVINKY