Trnavský arcibiskup Ján Orosch si založil konto na Twitteri

TRNAVA 9. marca 2014 - Trnavská arcidiecéza zriadila oficiálny účet na sociálnej sieti Twitter. Má názov @episcopus_sk. Využíva ho trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch. Po pilotnej prevádzke, kedy na konte spolupracovníci otca arcibiskupa zverejňovali rôzne krátke myšlienky na zamyslenie, sa v týchto dňoch objavili odkazy na aktuality zo života arcidiecézy.

Vybrané tweety budú obsahovať skutočné slová arcibiskupa Oroscha. Pri výbere sociálnej siete podľa arcidiecézy rozhodlo najmä jednoduché spravovanie a rýchle prenášanie krátkych správ. Arcibiskupovi Oroschovi bude určite stačiť 140 znakov, ktoré sieť ponúka. Svedčí o tom napríklad aj prvý odkaz, ktorý znel: „Duch Pána je nado mnou, ... poslal ma hlásať evanjelium chudobným...“ Hľadajme i chudobných, ktorí majú záujem a chcú sa otvoriť Kristovi." Postupne k nemu pribudlo ďalších 21.
 
Pracovníci Trnavskej arcidiecézy sa vo svojom zámere inšpirovali tweetmi Svätého Otca Františka. "V súčasnosti sa akýmsi domovom nielen mladých ľudí stáva sociálna sieť Twitter práve pre možnosť vyslať krátku myšlienku a v okamihu ju rozšíriť medzi veľký okruh ľudí. Otec arcibiskup je známy hĺbkou a pokorou, ktorú v jeho myšlienkach možno vnímať. Nerobí mu problém vyjadriť sa trefne i v malom množstve znakov. Je potrebné povedať, že inšpiráciou pre jeho rozhodnutie zriadiť si konto na Twitteri sú predovšetkým slová emeritného pápeža Benedikta XVI. o nevyhnutnosti priniesť Evanjelium do sociálnych sietí, ktoré síce nie sú paralelným svetom, ale môžu sa stať nástrojom evanjelizácie a faktorom ľudského rozvoja. Ďalšou inšpiráciou je tiež aktívny pohyb Svätého Otca Františka na sociálnych sieťach," hovorí TK KBS Dušan Kolenčík, hovorca Trnavskej arcidiecézy.
 
Arcibiskup Orosch je druhým slovenským biskupom na sociálnej sieti Twitter. Prvým je prešovský pomocný biskup, vladyka Milan Lach SJ.
 
zdroj: www.tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Trnavský arcibiskup Ján Orosch si založil konto na Twitteri

Ilustračné foto - zdroj: www.newtraderu.com

NOVINKY