Trnavský arcibiskup hral ľuďom bez domova na gitare

TRNAVA 24. decembra 2015 - V stredu 23. decembra popoludní sa konala na pôde Slovenskej katolíckej jednoty v Trnave tradičná štedrá večera pre osamelých a ľudí bez domova. Na organizovaní, materiálnom zabezpečení a priebehu večere sa podieľali Arcibiskupský úrad v Trnave, Katolícka jednota Slovenska a Mesto Trnava.

Na začiatku sa všetkým prítomným prihovoril trnavský arcibiskup Ján Orosch. Svojimi slovami ich povzbudil k hlbšiemu prežívaniu Vianoc. Pripomenul najmä osamelým a ľuďom v núdzi, že nádej a kresťanská láska sa prejavujú aj takýmto konkrétnym spôsobom, ako je organizovanie štedrej večere. Mimoriadnu atmosféru umocnil aj spoločný spev koledy Tichá noc, ktorý hrou na gitare doprevádzal arcibiskup Orosch. Prítomných osobne pozdravil aj primátor mesta Trnava Peter Bročka, ktorý tiež všetkým zaželal pokojné a šťastné Vianoce.

Po spoločnej úvodnej modlitbe sa prítomným ľuďom dostalo štedrej večere - kapustnice, vyprážanej ryby, oblátok, ovocia a koláčov. Trnavská arcidiecézna charita v spolupráci s Arcibiskupským úradom v Trnave pripravila  aj tentokrát vianočné balíčky. Tie obsahovali predovšetkým potraviny, ale aj sladkosti pre deti v núdznych rodinách. Mesto Trnava zasa pripravilo balíčky ovocia. Aj na tohtoročnom podujatí veľmi potešila prítomnosť a pomoc nových aj dlhodobých dobrovoľníkov Trnavskej arcidiecéznej charity. V očiach všetkých prítomných bolo vidieť spokojnosť a vďačnosť. Tú prejavili tiež v mnohých rozhovoroch s trnavským arcibiskupom a ostatnými prítomnými. Opäť sa dal vnímať aj konkrétny záujem arcibiskupa Oroscha o osobné príbehy ľudí v ťažkých životných situáciách.
 
TO ABU informoval Miroslav Dzurech
 
facebook sharing button Zdieľaj
Trnavský arcibiskup hral ľuďom bez domova na gitare

Mimoriadnu atmosféru štedrej večere pre ľudí bez domova umocnil aj spoločný spev koledy Tichá noc, ktorý hrou na gitare doprevádzal arcibiskup Orosch. (foto: Adrián Matlák)

NOVINKY