Trnavské kino Hviezda privítalo mladých kresťanov

TRNAVA 12. mája 2014 - V sobotu 10. mája sa v kine Hviezda v Trnave konal už piaty ročník konferencie Big Fish. Bola určená pre vedúcich spoločenstiev, animátorov a aktívnych mladých v spoločenstvách, na ich podporu a rast.

Témou tohtoročnej konferencie bol citát z Knihy proroka Joela „Obráťte sa ku mne celým svojím srdcom“ (Joel 2,12). Účastníci boli pozvaní po námahe v službe vrátiť sa k Bohu a obnoviť svoj vzťah s ním. Výzva teda nezaznieva ľuďom, ktorí by nepoznali Boha. Práve naopak. Je to pozvanie Božiemu ľudu, ktorý Boha veľmi dobre poznal, ale pod nánosom rôznych životných okolností, podobne ako Boží ľud na púšti, keď putoval do zasľúbenej krajiny, si začína žiť svojím životom so svojimi zvykmi, pohľadmi na život, ale bez vnútorného záujmu najskôr o Božie veci.
 
Tému rozvinuli prednášatelia Mário Tomášik, vedúci Spoločenstva pri Dóme sv. Martina, a Ad de Bruin, holandský misionár pôsobiaci na Slovensku. Téma bola ďalej rozvedená vo workshopoch, ktoré okrem prednášajúcich viedli aj Branislav Škripek a Ondrej Chrvala. Konferenciu zavŕšili modlitbou chvál s modlitbou za účastníkov a záverečnou svätou omšou v Kostole sv. Jozefa. Na stretnutí sa zúčastnilo asi 170 mladých ľudí z celého Slovenska i zo zahraničia.
 
Ondrej Chrvala
 
facebook sharing button Zdieľaj
Trnavské kino Hviezda privítalo mladých kresťanov

Ilustračné foto - Big Fish 2014 (foto: Lukáš Ronec)

NOVINKY