Trnavská arcidiecézna charita začala s rozvozom balíkov pre najchudobnejších

TRNAVA 31. marca 2023 - Ľuďom, ktorí žijú pod hranicou chudoby, začala Trnavská arcidiecézna charita v týchto dňoch distribuovať balíky s potravinami a drogériou. Pomoc privezie do konca apríla takmer 3-tisíc ľuďom zo šiestich okresov.

Balíky s potravinami a drogériou sú určené pre ľudí v hmotnej núdzi a pre ľudí v mimoriadne nepriaznivej alebo krízovej životnej situácii. Na túto pomoc získalo Slovensko z európskych fondov viac než päť miliónov eur. Počas roka uskutoční Trnavská arcidiecézna charita celkovo tri distribúcie, prvú na jar, druhú pred letnými prázdninami a poslednú na jeseň.
 
„V marci vydáme potravinové a hygienické balíky v okresoch Dunajská Streda, Nové Mesto nad Váhom a Piešťany, v apríli následne v okresoch Trnava, Hlohovec a Galanta. Ide o takmer 6-tisíc balíkov, ktoré do miest a obcí rozvážame v charitnej dodávke na základe zoznamu, ktorý stanovil Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny,“ povedala PR manažérka Trnavskej arcidiecéznej charity Darina Kukuľová - Kvetanová. Dodala, že o doručení informujú každého príjemcu vopred prostredníctvom SMS správy alebo listom.
 
Potravinové balíky vážia 14 kilogramov, ľudia v nich nájdu múku, olej, cestoviny, strukoviny, ale aj med, krupicu či sušené mlieko. V hygienických balíkoch sú potreby pre osobnú hygienu, potreby na pranie a čistiace prostriedky.
 
Distribúcia prebieha na celkom Slovensku. Prostredníctvom regionálnych charít zabezpečuje Slovenská katolícka charita rozvoz tejto pomoci v celkovo 41 okresoch. Chudobným ľuďom doručí 85-tisíc balíkov. Z nich, 50-tisíc potravinových balíkov je určených pre 34-tisíc núdznych ľudí a 35-tisíc balíkov s hygienickou pomocou pre 12-tisíc ľudí. Počet a druh balíkov pre prijímateľov pomoci závisí od počtu detí v rodine.
 
TO ABU informovala Darina Kukuľová - Kvetanová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Trnavská arcidiecézna charita začala s rozvozom balíkov pre najchudobnejších

Trnavská arcidiecézna charita distribuuje v týchto dňoch balíky s potravinami a drogériou ľuďom žijúcim pod hranicou chudoby. (Foto: Archív Trnavskej arcidiecéznej charity)

NOVINKY