Trnavská arcidiecézna charita organizuje v Piešťanoch a Seredi kurzy slovenského jazyka (AKTUALIZOVANÉ)

PIEŠŤANY 26. marca 2022 - V centre pomoci človeku v Piešťanoch organizuje Trnavská arcidiecézna charita kurzy slovenského jazyka pre ľudí, ktorí ušli pred vojnovým konfliktom z Ukrajiny. V Seredi sa ako dobrovoľníci do výučby slovenčiny ponúkli učitelia z Gymnázia Vojtecha Mihálika.

Záujem o takúto výučbu slovenského jazyka, ale aj jej potreba sú veľké, preto na jednej strane Trnavská arcidiecézna charita ponúka možnosť prihlásiť sa do kurzu a zároveň hľadá dobrovoľníkov, ktorí by s absolventmi kurzu pokračovali ďalej vo výučbe slovenského jazyka formou konverzácií naživo alebo online.
 
Kurzy pre dospelých sa v Centre pomoci človeku v Piešťanoch konajú v pondelok, stredu a v piatok. Prihlásiť sa môžu dospelé osoby so štatútom utečenca/odídenca z Ukrajiny.
 
Chcete učiť slovenský jazyk ako dobrovoľník naživo v Piešťanoch alebo online? Dajte o sebe vedieť Trnavskej arcidiecéznej charite. V oboch prípadoch kontaktujte pani Editu Karabovú v pracovných dňoch od 8.00 do 16.00 hodiny na telefónnom čísle +421 948 700 353 alebo e-mailom na edita.karabova@charitatt.sk.
 
V Seredi sa ako dobrovoľníci do výučby slovenčiny ponúkli učitelia z Gymnázia Vojtecha Mihálika. Prihlásiť do kurzov sa môžu dospelé osoby so štatútom odídenca z Ukrajiny.
 
Vďaka znalosti slovenského jazyka majú ľudia z Ukrajiny lepšiu šancu začleniť sa do spoločnosti, prípadne si nájsť prácu. Dobrovoľníčke Yvetke Vargovej, ktorá kurzy v Piešťanoch vedie, patrí veľké poďakovanie za túto službu lásky.
 
(Správa bola aktualizovaná 30. marca 2022 o 22:30 h)
 
TO ABU informovala Darina Kukuľová - Kvetanová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Trnavská arcidiecézna charita organizuje v Piešťanoch a Seredi kurzy slovenského jazyka (AKTUALIZOVANÉ)

V Piešťanoch vedie kurzy slovenského jazyka pre vojnových utečencov z Ukrajiny dobrovoľníčka Yvetka Vargová. (Foto: facebook/Trnavská arcidiecézna charita)

NOVINKY