Trnavská arcidiecézna charita chystá štedrú večeru pre ľudí bez domova

TRNAVA 10. decembra 2022 - Trnavská arcidiecézna charita chystá štedrú večeru pre osamelých a ľudí bez domova v Trnave. Uskutoční sa 20. decembra o 14:00. K jednému stolu si spolu zasadne 60 ľudí.

„Mnohí z nich prichádzajú do nášho nízkoprahového Centra pomoci človeku na Saleziánskej ulici, kde im každý pracovný deň poskytujeme raňajky, možnosť ohriať sa, urobiť si hygienu a poradiť sa so sociálnym pracovníkom o dôležitých veciach. Na Štedrú večeru však neprídu len ľudia bez domova. Pozývame aj osamelých ľudí, alebo tých, ktorí žijú v nedostatku, hoci nestratili strechu nad hlavou,“ avizuje Darina Kukuľová - Kvetanová z charity.
 
Štedrú večeru organizuje charita každoročne v spolupráci s Mestom Trnava, ktoré poskytuje priestory pod stĺpmi na Hlavnej ulici, kde momentálne zriaďuje Denné centrum pre seniorov. Sviatočné menu - kapustnicu, rybu so šalátom a vianočné koláče, navaria a napečú v Stredisku sociálnej starostlivosti, servírovať na prestretý stôl ich budú zamestnanci a dobrovoľníci Trnavskej arcidiecéznej charity.
 
Deň pred večerou chystá arcidiecézna charita skrášľovací deň pre ženy zo sociálne slabšieho prostredia v Piešťanoch (19. decembra o 16:00). Uskutoční sa v školiacom stredisku SOU Mojmírova v Piešťanoch. „Naše klientky zažívajú často domáce násilie alebo vychovávajú svoje deti samé a nemajú tak čas, ani finančné prostriedky na to, aby si dopriali takúto starostlivosť. Preto sme im chceli dopriať chvíľku pre seba. Študenti odborného učilišťa im upravia účes, urobia masáž tváre, namaľujú obočie a nalíčia ich. Veríme, že aj vďaka tomuto dňu im urobíme radosť v ich zložitej situácii a pozdvihneme ich sebavedomie,“ dodala Darina Kukuľová - Kvetanová z charity.
 
TO ABU informovala Darina Kukuľová - Kvetanová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Trnavská arcidiecézna charita chystá štedrú večeru pre ľudí bez domova

Ilustračná snímka. (Foto: Archív Trnavskej arcidiecéznej charity)

NOVINKY