Trnavská arcidiecéza začala vydávať časopis

TRNAVA 13. septembra 2021 - Trnavská arcidiecéza začala spolu s občianskym združením Lifestarter od septembra 2021 vydávať časopis s názvom Moja Trnavská arcidiecéza. Má duchovno-spoločenský charakter a je určený pre všetky vekové kategórie. Vychádza vždy každú druhú nedeľu v mesiaci a veriaci ho môžu nájsť v kostoloch po celej Trnavskej arcidiecéze. Prvé číslo je zadarmo a ostatné budú za dobrovoľný príspevok.

Časopis má 32 strán ponúkajúcich správy a prehľad, čo sa deje v celej arcidiecéze, prehľady konania svätých omší, rozhovory so zaujímavými ľuďmi v rubrike Buditelia, recenzie na film či knihu, rôzne tipy a rady, svedectvá, úvahy, zaujímavosti, oznamy, pozvánky. Tiež prináša náhľad do farností v diecéze, či do života rôznych kňazov, laikov, aktivistov, charít a dobrých diel. Nechýbajú ani zamyslenia a témy spojené s aktuálnym dianím. Čitatelia sa môžu zapojiť aj do súťaže o nejaké ceny.
 
Cieľom vzniku tohto časopisu bolo priniesť veriacim „niečo na čítanie“, čo ich môže posúvať vo viere alebo bližšie spájať s Bohom. Tiež prehľad o živote v tejto arcidiecéze, ale aj mimo nej. Ponúknuť im inšpiráciu alebo zamyslenie. Hlavnými osobami časopisu sú trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch, redakčný tím a ľudia ochotní prispieť svojím príbehom.
 
Časopis je vždy v tlačenej forme, ale informácie a ďalší obsah nájdete na stránke www.mojatrnavska.sk a na instagrame moja_trnavska. V aplikácii Spotify je dostupný aj podcast s názvom Buditelia, ktorý je rozšírený o ďalšie informácie a zaujímavosti o danom človeku z rubriky v časopise.
 
TO ABU informovala Soňa Krajčovičová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Trnavská arcidiecéza začala vydávať časopis

Ilustračná snímka. (Foto: www.mojatrnavska.sk)

NOVINKY