Trnavská arcidiecéza na výstave sprístupní historické knihy

Trnavská arcidiecéza v pondelok 15. apríla otvorí pre širokú verejnosť v priestoroch výstavnej miestnosti Galéria expozíciu s názvom "Fragmenty z knižnice Trnavskej arcidiecézy".

Po minuloročnom sprístupnení dokumentov zo svojho archívu, tentoraz Trnavská arcidiecéza poskytuje možnosť zoznámiť sa s knihami z bývalej knižnice Trnavského vikariátu pochádzajúcich zo 16. – 19. storočia.
 
Nájdeme medzi nimi historické diela známych polyhistorov ako sú Matej Bel, Samuel Timon, Juraj Papánek a Martin Sentiváni, ďalej rôzne teologické práce, liturgické knihy, zbierky kánonického a uhorského práva, schematizmy a napríklad aj jazykovedné práce v bernolákovčine.
 
Napriek tomu, že v knižnici Trnavskej arcidiecézy sa z pôvodnej knižnice Trnavského vikariátu zachoval len zlomok kníh, tieto patria k jej skvostom a obohacujú tak kultúrne dedičstvo nielen Trnavy, ale i celého Slovenska.
 
Expozíciu môžete navštíviť v priestoroch výstavnej miestnosti "Galéria". Bude otvorená v pondelok až piatok od 10.00 do 12.30 hodiny a od 13.00 do 17.00 hodiny.
Potrvá do 15. mája 2013.
 
Výstavná miestnosť "Galéria" bude zatvorená 1. mája, 8. mája a 9. mája z dôvodu sviatkov, ktoré na tie dni pripadajú.
 
Bližšie informácie o všetkých doterajších výstavách môžete nájsť v podsekcii "Výstavná miestnosť Galéria", ktorá sa nachádza pod sekciou "Arcidiecéza".
 
facebook sharing button Zdieľaj
Trnavská arcidiecéza na výstave sprístupní historické knihy

Rímsky misál z roku 1723

NOVINKY