Trnava žije festivalom Lumen

Už po 21. krát Trnava privíta mladých ľudí, ktorí majú radi kvalitnú hudbu v kombinácii so zaujímavým sprievodným programom.

Festival Lumen 2013 bude hostiť kapely z Austrálie, Veľkej Británie, Nemecka, Talianska a samozrejme aj domáce formácie. Gospelová hudba v ich podaní má ďaleko od typickej chrámovej hudby, napriek tomu odovzdáva posolstvo. Na Trojičnom námestí v Trnave si tak budete môcť ZADARMO vypočuť naozaj rôznorodé štýly.
 
Novinkou tohtoročného festivalu je spoplatnenie časti sprievodného programu pod názvom “XL zóna”. XL balíček si môžete zakúpiť za 7€ v informačnom stánku priamo na festivale. Organizátori tak chcú návštevníkom ponúknuť aj iné formy programu – v Mestskom amfiteátri sa v piatok predstavia dva slovenské projekty Godzone a Tanečné divadlo ATak.
 
Sobotňajší program XL zóny tvoria prednášky a workshopy v štyroch časových blokoch. Zaujímavou bude napríklad diskusia s Michalom Kaščákom, Braňom Jobusom a Pištom Vandalom na tému: “Kam speje slovenská hudba?”. Multižánrový program Stage a jeho hostia Dan Bárta, En.dru, Longital, Andrea Bučková, Jozef Lupták, Marián Kasan Vás očakávajú v Kine Hviezda. Zaujímavým hosťom je aj Zoltán Demján, známy slovenský horolezec, ktorý zdolal Mount Everest. Divadlo J. Palárika je ďalším priestorom, v ktorom organizátori pripravili talkshow ČEKY POINT s Mariánom Čekovským, Danom Danglom, Samuelom Piaseckým, Radoslavom Repickým a hudobným hosťom Ivanom Verešom.
 
Na Radničnom nádvorí je pre rodičov s deťmi pripravený detský kútik v piatok od 17.00 do 20.00 hodiny a v sobotu od 10.30 do 20.00 hodiny. Jeho súčasťou v sobotu budú dve divadielka o 15.00 a o 16.30 hodine. Priestory Radničného nádvoria sú prístupné ZDARMA.
 
Aktuálne informácie nájdete na www.fln.sk alebo Facebook stránke Festival Lumen.
 
Organizačný tím Festivalu Lumen
 
facebook sharing button Zdieľaj
Trnava žije festivalom Lumen

Večer na festivale Lumen v roku 2012.

NOVINKY