Tridsiatka katechétov si vykonala duchovné cvičenia

TRNAVA 15. júla 2014 - V exercičnom dome Spoločnosti Ježišovej v Piešťanoch sa katechéti Trnavskej arcidiecézy zúčastnili na duchovných cvičeniach. Tridsiatka katechétov sa tu od 10. do 13. júla rozhodla intenzívne počúvať Pánov hlas a podriadiť mu svoje životy.

Exercitátor P. Jozef Šuppa, SJ v meditáciách, ktoré predkladal katechétom, poukázal na osobu Jána Krstiteľa žijúceho iným spôsobom ako ostatní. Každý, kto Krista nasleduje, musí vyznať pravdu o sebe a nesmie zaprieť...
 
V podobenstve o márnotratnom synovi exercitátor Šuppa upriamil ich pozornosť na dvoch bratov, ktorí sa necítili doma dobre (vo svojom vlastnom vnútri) a za ťažkosti, ktoré prežívali, obviňovali druhých ľudí. Stále aktuálne podobenstvo!
Na príklade hriešnej ženy z Evanjelia podľa Jána (Jn 8,1-11) páter Šuppa vyzdvihol Pána, ktorý hriešnu ženu neodsudzuje, ani nepripomína jej minulosť. Boží Duch nikdy človeku nepripomína odpustené hriechy. To je práca Zlého. Jedine hlboké osobné poznanie Krista vedie ku konverzii.
 
Meditácie, ticho, modlitby, sviatosti, adorácie... to všetko napomáhalo vytvoriť si púšť uprostred mesta pre intenzívne stretnutie sa s Pánom, ktorú symbolicky naznačuje aj poloha tohto exercičného domu.
 
Sr. Barbara Šranková, FMA
 
facebook sharing button Zdieľaj
Tridsiatka katechétov si vykonala duchovné cvičenia

Spoločná fotografia na nádvorí exercičného domu v Piešťanoch. (foto: Sr. Barbara Šranková, FMA)

NOVINKY