Tisíc návštevníkov prilákal Deň otvorených dverí na Katarínke

DECHTICE 7. júla 2023 - Deň otvorených dverí na Katarínke sa konal 5. júla a zúčastnilo sa ho približne tisíc návštevníkov. 23. ročník tohto podujatia začal o 10:30 slávnostnou svätou omšou sprevádzanou katarínkovským zborom.

Svätú omšu celebroval brat františkán Félix Mária spolu s miestnym kňazom z Dechtíc Miroslavom Kováčom. Počas kázne sa brat Félix Mária nebál otvoriť súčasné témy, ktoré rezonujú spoločnosťou. Všetkých vyzval, aby sa ako sv. Cyril a Metod nebáli plniť svoje poslanie aj napriek politickým a náboženským intrigám.
 
Následne si návštevníci pozreli a vypočuli históriu Katarínky v podobe divadla. Rozprávačom bol samotný spoluzakladateľ projektu, Peter Herceg, účinkujúcimi boli dobrovoľníci z prvého letného turnusu, medzi ktorými sa nachádzali aj deti.
 
Hneď po skončení divadla sa deti zapojili do aktivít v podobe cechov, kde si mohli vyskúšať lukostreľbu, rybárčenie, zabíjanie klincov, lovenie, lezenie po lane a staviteľstvo. Najväčšou zábavou pre deti i rodičov bol fúrikový cech. „Deti z toho mali zábavu a tým, že je to súťaživé, tak ich to motivovalo,“ priznáva spokojný otec.
 
Mnohí tiež využili možnosť občerstvenia a pochutili si na cesnakovej polievke či klobáse. „Veľmi sa teším hojnej účasti, je tu príjemná atmosféra. Myslím, že ľudia si užívajú skvelé počasie,“ hodnotí akciu organizátorka Monika, na základe minuloročnej skúsenosti s daždivým počasím.
 
Počas podujatia prebiehalo sprevádzanie po areáli Katarínky s vyškolenými sprievodcami. Vstup do veže sa konal každú polhodinu. Kto sa z kapacitných dôvodov nestihol zúčastniť výstupu, bude mať možnosť každý deň počas letnej sezóny na Katarínke.
 
TO ABU informovala Beáta Kohutiarová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Tisíc návštevníkov prilákal Deň otvorených dverí na Katarínke

Deti sa zapojili do aktivít v podobe cechov, kde si mohli vyskúšať lukostreľbu, rybárčenie, zabíjanie klincov, lovenie, lezenie po lane a staviteľstvo. (Foto: Peter Herceg)

NOVINKY