Tento rok oceňovali dlhoročne žijúce manželské páry opäť aj v Piešťanoch

PIEŠŤANY 16. marca 2022 - V rámci Národného týždňa manželstva, ktorý sa uskutočnil 7. - 14. februára 2022, bola možnosť nominovať manželské páry, ktoré spolu žijú už niekoľko desaťročí. Nominácie Centrum pomoci pre rodinu zbieralo do 6. februára 2022 a získalo 40 nominácií za Trnavu a 19 nominácií za Piešťany.

Centrum pomoci pre rodinu toto oceňovanie realizovalo v spolupráci s mestom Piešťany. "Vďaka nomináciám sme našli tri najstaršie páry z Piešťan, ktoré boli slávnostne ocenené za ich dlhoročný manželský zväzok, a jeden manželský pár in memoriam," povedal Michal Lipovský z Centra pomoci pre rodinu. Oceňovanie sa uskutočnilo v utorok 15. marca v Mestskej knižnici v Piešťanoch za prítomnosti primátora Petra Jančoviča a organizátorov Centra pomoci pre rodinu. V rámci oceňovania boli prezentované rozhovory s ocenenými manželmi, v ktorých sa ocenení zhodli, že je dôležité sa zosobášiť, byť si verní a prejavovať si lásku počas celého manželstva.
 
Ocenení boli:
Anna a Alojz Klčoví - 67 rokov manželstva
Jolana a Ján Klukoví - 65 rokov manželstva
Mária a Pavol Hložkoví - 65 rokov manželstva
 
In memoriam:
Ružena a Ladislav Šeboví - za 60 rokov manželstva
 
„Som nesmierne rád, že som Vám mohol povedať niekoľko slov a oceniť Vaše manželstvo. Myslím si a som presvedčený o tom, že najväčším ocenením Vášho manželstva je to, čo ste spolu zažili a čo ste priniesli spoločnosti. Žiadne ocenenie nie je tak významné, ako Váš spoločný manželský život, v ktorom ste prežili množstvo krásnych chvíľ,“ uzavrel Peter Jančovič, primátor mesta Piešťany.
 
S nápadom oceňovať dlhotrvajúce manželstvá prišiel Michal Lipovský z Centra pomoci pre rodinu, vnímal to ako potrebu ukázať mladým, že sa dá žiť v krásnom a dlhom manželskom zväzku aj niekoľko desaťročí. „Tieto krásne manželské príbehy nám dávajú istú nádej a povzbudenie najmä nám, ktorí sme v manželstve len nejakých desať rokov, že máme čo robiť, aby sme dosiahli takýto krásny vek.“
 
Centrum pomoci pre rodinu bude oceňovanie realizovať aj budúci rok a verí, že sa uskutoční v čase keď je Národný týždeň manželstva, teda vo februári.
 
TO ABU informovalo Centrum pomoci pre rodinu v Trnave
 

 

facebook sharing button Zdieľaj
Tento rok oceňovali dlhoročne žijúce manželské páry opäť aj v Piešťanoch

Oceňovanie sa uskutočnilo v utorok 15. marca 2022 v Mestskej knižnici v Piešťanoch za prítomnosti primátora Petra Jančoviča a organizátorov Centra pomoci pre rodinu. (Foto: piestany.sk)

NOVINKY