Tábor maďarsky hovoriacich animátorov v Bojničkách

TRNAVA 29. augusta - V dňoch 18. - 24. augusta sa zúčastnili mladí z animátorskej školy v Horných Salibách na tábore v Bojničkách pri Hlohovci.

Animátori vo štvrtok 22. augusta navštívili mesto Trnava, kde sa dopoludnia zúčastnili na sv. omši v Kaplnke povýšenia Svätého kríža na Arcibiskupskom úrade. Celebroval ju menovaný trnavský arcibiskup Ján Orosch, ktorý ich povzbudil k vytrvalosti, aby radostne žili svoje kresťanské povolanie. Popoludní navštívili viaceré trnavské kostoly, po ktorých ich sprevádzal biskupský vikár Róbert Kiss.
 
Tábor bol súčasťou dvojročného animátorského kurzu, kde sa zišli účastníci pod vedením kňazov Jána Zsidóa a Imricha Halásza na „Jeruzalemskom koncile“ a spolu s prvými apoštolmi Kristovej cirkvi si upevnili svoj osobný vzťah k Bohu.
 
Cieľom tábora bolo okrem získania zážitku z osobného stretnutia sa s Bohom i upevnenie vzťahov v rámci spoločenstva mladých veriacich a získanie nových skúseností v samotnej službe pri šírení Božieho kráľovstva. Na vlastnej koži prežívali blahodarné pôsobenie kontaktov, pocit zodpovednosti za vedených, ale i nutnú potrebu poslušnosti tých, ktorí sú vedení. Spoločná služba a spoločne prežité zážitky v nich upevnili vieru ako i odhodlanie k službe všeobecného kňazstva.
 
zdroj: Gabika Ajpeková
 
facebook sharing button Zdieľaj
Tábor maďarsky hovoriacich animátorov v Bojničkách

Animátori s arcibiskupom Oroschom po sv. omši v Kaplnke povýšenia Sv. kríža na Arcibiskupskom úrade.

NOVINKY