Posvätný rád diakonátu prijali dvaja seminaristi Misijnej spoločnosti sv. Vincenta de Paul

BRATISLAVA 21. júna 2021 - Vysviacku v stupni diakonátu z rúk Mons. Jána Oroscha, trnavského arcibiskupa, prijali dvaja seminaristi Misijnej spoločnosti sv. Vincenta de Paul - Patrik Boržecký CM zo Šuňavy a Peter Majerčík CM z Tepličky nad Váhom.

Na slávnosti sa zúčastnili kňazi a bratia Misijnej spoločnosti spolu s kňazmi a farníkmi z rodných farností svätencov a farníci z Ružinova a okolia.
 
Svätiteľ sa v homílií zameral na otcovstvo a služobné kňazstvo. Uviedol, že je veľkou zodpovednosťou byť dobrými otcami, a to platí v duchovnom zmysle aj pre kňazov a zasvätené osoby, ktoré majú vynikať najmä živou vierou, trpezlivosťou a láskavosťou. Za príklady hodné nasledovania uviedol príklady otcov Vincentínov, ktorí boli za minulého režimu prenasledovaní, ale napriek tomu zostali verní Bohu a vytrvalo slúžili bratom a sestrám osobným príkladom a častým povzbudzovaním k dobrému.
 
K téme služobného kňazstva uviedol, že diakoni majú mať prednostnú lásku k chudobným, čo je aj základná črta vincentinskej charizmy.
 
TO ABU informoval Peter Majerčík CM
 
facebook sharing button Zdieľaj
Posvätný rád diakonátu prijali dvaja seminaristi Misijnej spoločnosti sv. Vincenta de Paul

Sviatosť vysviacky prijali dvaja seminaristi Misijnej spoločnosti sv. Vincenta de Paul. (Foto: Mária Šeligová)

NOVINKY