Svätý Otec uvažuje o návšteve Bratislavy po kongrese v Budapešti

VATIKÁN 8. marca 2021 - Pri tlačovej konferencii počas spiatočného letu z návštevy Iraku pápež František prezradil, že uvažuje aj nad návštevou Slovenska. V odpovedi na otázku o destináciách jeho zamýšľaných ciest menoval Bratislavu, ktorú možno navštívi popri eucharistickom kongrese v Budapešti.

V hlavnom meste Maďarska sa pápež František plánuje zúčastniť na záverečnej omši Medzinárodného eucharistického kongresu. Tá je naplánovaná na nedeľu 12. septembra 2021 o 11. hodine na Námestí hrdinov v Budapešti.
 
Hoci cesta ešte nebola oficiálne potvrdená, o pozornosti, ktorú Svätý Otec tomuto plánu venuje, svedčí aj jeho informácia o vzdialenosti oboch miest, keď uviedol, že Bratislavu od Budapešti delia len dve hodiny cesty autom.
 
Svätý Otec spomenul Bratislavu v rozhovore s novinármi aj pri inej otázke, tentoraz v súvislosti s bojom proti obchodovaniu s ľuďmi.
 
Medzi krajinami, ktoré pápež František zamýšľa v budúcnosti navštíviť, je aj Libanon. Novinárom sa však tiež priznal, že sa už hlási aj jeho vek, keďže pri ceste do Iraku pociťoval viac únavy ako doteraz.
 
Zdroj: tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Svätý Otec uvažuje o návšteve Bratislavy po kongrese v Budapešti

Ilustračná snímka. (Foto: pixabay.com)

NOVINKY