Svätého dona Bosca privítali v srdci arcidiecézy

Vo štvrtok 25. apríla dopoludnia privítali kňazi na čele s provinciálom saleziánov P. Karolom Maníkom, SDB a veriaci z rôznych kútov Trnavskej arcidiecézy relikvie sv. Jána Bosca pred portálom trnavského katedrálneho Chrámu sv. Jána Krstiteľa.

Po úvodnej modlitbe pred portálom katedrály previezli v slávnostnom sprievode relikvie svätého Jána Bosca do presbytéria chrámu, kde sa konala krátka bohoslužba slova.
 
Počas celého popoludnia prebiehala pri relikviách svätca mladých akadémia a do katedrály neustále prichádzali ľudia, aby sa pri nich modlili a vyprosovali si orodovanie tohto Božieho muža u nebeského Otca.
 
Pod chorusom katedrály sa mohli veriaci oboznámiť so životopisom sv. Jána Bosca v slove i obraze.
 
Vo večerných hodinách slávili svätú omšu, ktorú v preplnenej katedrále celebroval biskup Ján Orosch, apoštolský administrátor "sede vacante". Homíliu predniesol provinciál saleziánov P. Karol Maník, SDB.
 
Po svätej omši, približne o 20.00 hodine, previezli relikvie dona Bosca v sprievode policajnej eskorty do saleziánskej farnosti Trnava-Kopánka, odkiaľ budú v sobotu ráno putovať zasa do národnej svätyne v Šaštíne na území Bratislavskej arcidiecézy.
 
facebook sharing button Zdieľaj
Svätého dona Bosca privítali v srdci arcidiecézy

Relikvie svätého dona Bosca pred oltárom veriacimi preplnenej katedrály.

NOVINKY