Štyria rodičia napísali knihu o svätej omši pre škôlkarov a školákov

BRATISLAVA 17. júna 2021 - Moja knižka o svätej omši - je názov knižnej novinky škôlkarov a mladších školákov - prvoprijímajúce deti. Napísali ju štyria rodičia - Bea Polakovičová, Veronika Slezáková, Lucia Wiesengangerová a Marek Wiesenganger. Stretávajú sa v spoločenstve manželov, ktoré je súčasťou saleziánskeho diela na Miletičovej ulici v Bratislave. S ilustráciami pomáhala Paula Priečková Lešková.

Nápad na tvorbu tejto knihy vznikol pri jednom z rozhovorov v rámci spoločenstva, píšu na stránke mojaknizka.sk. Tvoriť ju začali preto, „lebo sme chceli deťom pomôcť pochopiť a prežiť plnohodnotne svätú omšu. Našou snahou bolo ísť viac do hĺbky a ukázať im ako sa Božia láska prejavuje v jednotlivých častiach svätej omše.“ V knižke vystupuje postava anjela, ktorý sa s deťmi rozpráva, ukazuje im a vysvetľuje všetko, čo môžu v kostole vidieť. Tento rozhovor deti vťahuje do deja svätej omše.
 
„Okrem toho knižka obsahuje otváracie a otočné prvky, ktoré tiež pomáhajú upriamovať ich pozornosť na to podstatné. Deťom k lepšiemu pochopeniu svätej omše pomáhajú aj krásne, vťahujúce ilustrácie,“ uviedli. Knižka je určená najmä pre škôlkarov a mladších školákov, ale veríme, že osloví a otvorí srdcia aj rodičom, dodali. Záujemcovia si ju môžu objednať na čísle +421 911 099 440 alebo e-mailovej adrese info.mojaknizka@gmail.com.
 
Zdroj: tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Štyria rodičia napísali knihu o svätej omši pre škôlkarov a školákov

Ilustračná snímka. (Foto: mojaknizka.sk)

NOVINKY