Stanovisko k údajným súkromným zjaveniam v Dechticiach

TRNAVA 28. marca 2017 - V poslednom období prišlo zo strany aktivistov podporujúcich údajné súkromné zjavenia v Dechticiach k opätovnému výraznému tlaku o ich uznanie nielen na vedenie Trnavskej arcidiecézy, ale i na ostatných biskupov na Slovensku. Preto vedenie Trnavskej arcidiecézy vydalo k tomuto fenoménu stanovisko, ktoré vám prinášame v plnom znení.

K údajným súkromným zjaveniam v Dechticiach i naďalej platí usmernenie vtedajšieho ordinára niekdajšej Bratislavsko-trnavskej arcidiecézy Mons. Jána Sokola, vydané v roku 1998. Vzhľadom na skutočnosť, že údajné zjavenia sa ešte stále neskončili, Diecézna komisia Trnavskej arcidiecézy na posúdenie predpokladaných videní a zjavení k tomuto fenoménu nemôže vydať kompetentné stanovisko.
 
Preto podľa platných nariadení nie je kňazom dovolené celebrovať sväté omše na miestach údajných zjavení, ani nie je dovolené postaviť či zriadiť kaplnku pre verejné bohoslužobné účely. Taktiež sa správcom farností nepovoľuje organizovať púte do Dechtíc. Treba ďalej pripomenúť, že v katolíckych chrámoch nemožno šíriť náboženský časopis AVE i rôzne modlitby, ktoré nemajú cirkevné schválenie a súvisia s údajnými zjaveniami v Dechticiach.
 
Dušan Kolenčík, hovorca Trnavskej arcidiecézy
 
(Poznámka: Uvedené stanovisko bolo publikované v Katolíckych novinách č. 5/2017 zo dňa 1. februára 2017 v stĺpci s názvom "Dechtice schválené nie sú".)
 
facebook sharing button Zdieľaj
Stanovisko k údajným súkromným zjaveniam v Dechticiach

NOVINKY