Slovenskí skauti priviezli Betlehemské svetlo do Hlohovca

HLOHOVEC 18. decembra 2017 - V sobotu 16. decembra do františkánskeho kláštora v Hlohovci zavítali skauti z Bratislavy, Serede a Trstenej. Komunite františkánov a veriacich v Hlohovci priniesli Betlehemské svetlo.

Skautov na svätej omši privítal páter Ján Kapistarán Lazový OFM. Vo svojej homílii spomenul svoje pôsobenie vo Svätej zemi, kedy počas Vianoc vypomáhali v Betleheme a tam boli skauti katolíci, Židia i moslimovia. Vysvetlil tradíciu Betlehemského svetla v našich končinách, kde ju najprv v roku 1986 zaviedli v Rakúsku vďaka jednej charitatívnej pomoci Rakúskej televízie, keď chlapec na vozíku toto svetlo priniesol priamo z Betlehema.
 
Na Slovensku sa táto tradícia rozšírila od roku 1990. Zdôraznil, že i my sami vo svojom živote potrebujeme svetlo, a tým najväčším Svetlom je Ježiš Kristus. A my sami máme byť svetlom pre druhých, odpúšťať si, nie že sa s niekým nezmyselne nerozprávame. Máme sa snažiť žiť náš život čo najlepšie, pretože sme tu len krátko. Život sa nemeria podľa dĺžky, ale podľa kvality, ako sme ho žili a aký odkaz sme zanechali. Vianoce nie sú o darčekoch ale o vzťahoch, preto sa aj my máme snažiť robiť tento svet lepším.
 
Svätú omšu doprevádzala kapela jUnity. Po nej si veriaci mohli vziať Betlehemské svetlo do svojich príbytkov a pre skautov bol pripravený celonočný program pod záštitou brata Zacheja Lalíka OFM.
 
TO ABU informovala Lucia Froncová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Slovenskí skauti priviezli Betlehemské svetlo do Hlohovca

V sobotu 16. decembra do františkánskeho kláštora v Hlohovci zavítali skauti z Bratislavy, Serede a Trstenej. Komunite františkánov a veriacich v Hlohovci priniesli Betlehemské svetlo. (Foto: autorka)

NOVINKY