Slávenie veľkonočných sviatkov 2016 v Trnavskej arcidiecéze

TRNAVA 18. marca 2016 - Cez veľkonočné sviatky, ktoré sa v trnavskej Katedrále sv. Jána Krstiteľa už tradične slávia za prítomnosti arcibiskupa - pastiera veriacich celej Trnavskej arcidiecézy, budeme opäť prežívať utrpenie, smrť a zmŕtvychvstanie Spasiteľa ľudstva Ježiša Krista.

K čo najhlbšiemu duchovnému prežitiu nadchádzajúcich sviatkov vám prinášame stručný prehľad veľkonočných bohoslužieb v srdci Trnavskej arcidiecézy - Katedrále sv. Jána Krstiteľa:
 
Kvetná nedeľa 20. marca
Na Kvetnú nedeľu bude prvá svätá omša v katedrále o 9.30 hod. Bude ju celebrovať Mons. Ján Pavčír, generálny vikár Trnavskej arcidiecézy.
Druhá svätá omša sa začne o 11.30 hod. a bude ju celebrovať Mons. Ján Orosch, trnavský arcibiskup.
 
Zelený štvrtok 24. marca
9.30 hod. - Missa chrismatis.
Počas nej si kňazi obnovia kňazské sľuby a posvätia sa sväté oleje, ktoré budú v nasledujúcom roku používané pri vysluhovaní sviatostí v jednotlivých farnostiach arcidiecézy. Hlavným celebrantom slávnostnej svätej omše bude Mons. Ján Orosch, trnavský arcibiskup.
17.30 hod. - Svätá omša na pamiatku Pánovej večere. Celebruje Mons. Ján Orosch, trnavský arcibiskup.
Po svätej omši bude katedrála otvorená až do 20.00 hod. k modlitbe, ktorá je účasťou na utrpení Krista v Getsemanskej záhrade.
 
Veľký piatok 25. marca
15.00 hod. - Obrady Veľkého piatku. Vedie ich arcibiskup Mons. Ján Orosch.
Po obradoch bude vyložená Najsvätejšia oltárna sviatosť v Kaplnke Božieho hrobu až do 20.00 hod.
 
Biela sobota 26. marca
Ráno od 8.00 hod. bude vyložená Najsvätejšia oltárna sviatosť v Kaplnke Božieho hrobu.
Slávenie obradov Veľkonočnej vigílie sa začne o 19.00 hod. Obrady vedie Mons. Ján Orosch, trnavský arcibiskup.
 
Veľkonočná nedeľa 27. marca
Na Veľkonočnú nedeľu budú sväté omše ako v tento deň zvyčajne bývajú počas celého roka; prvá o 9.30 hod. Bude ju celebrovať Mons. Ján Pavčír, generálny vikár Trnavskej arcidiecézy.
Druhá, slávnostná svätá omša sa začne o 11.30 hod. a bude ju celebrovať Mons. Ján Orosch, trnavský arcibiskup.
 
Veľkonočný pondelok 28. marca
Na Veľkonočný pondelok budú sväté omše ako v nedeľu; prvá o 9.30 hod. a druhá o 11.30 hod. Hlavným celebrantom prvej svätej omše bude Mons. Ján Pavčír, generálny vikár Trnavskej arcidiecézy. Druhú svätú omšu bude celebrovať kancelár arcibiskupskej kúrie Dušan Kolenčík.
 
facebook sharing button Zdieľaj
Slávenie veľkonočných sviatkov 2016 v Trnavskej arcidiecéze

"Čo by bolo, keby nebolo lásky? Čo by bolo, keby nebolo vzkriesenia? Lebo vieme: Keby Kristus nevstal z mŕtvych, zbytočná by bola naša viera, náš život, jednoducho všetko, ale Kristus naozaj vstal a my sme pozvaní žiť zo skutočnosti, že ani ľudské oko nevidelo, ani ľudské ucho nepočulo, ani do ľudského srdca nevystúpilo, čo Boh pripravil tým, ktorí ho milujú." (porov. 1 Kor 2,9). (zdroj foto: www.ordinariat.sk)

NOVINKY