Seredský dekanát sa teší z nového webu

SEREĎ 10. septembra 2015 - Od polovice augusta má Seredský dekanát pozostávajúci z 10 farností a 5 filiálok úplne nový web, ktorý sa radí medzi najväčšie svojho druhu na Slovensku, keďže jeho cieľom a poslaním je zhromažďovať informácie zo všetkých farností dekanátu v spolupráci so správcami jednotlivých farností.

Po dlhšej archivácii dát zo starej webstránky a po následnej tvorbe novej stránky je od 16. augusta, kedy vo farnosti Sereď putovali k Panne Márii Pomocnici kresťanov do Čepeňa, sprístupnená vynovená webová stránka pre celý Seredský dekanát. Okrem informácií o farnosti a dekanáte Sereď tu môžu návštevníci nájsť podrobné informácie aj o všetkých farnostiach v dekanáte, ako napr. históriu, farské oznamy, aktuality a taktiež mená kňazov vo farnostiach, kontakty na nich a pod. Aktuálnosť oznamov z okolitých farností do veľkej miery závisí od ochoty miestnych správcov farností, resp. nimi poverených osôb, a preto veríme, že i vďaka nim a podpore Dekanského úradu v Seredi bude tento projekt požehnaním a spoľahlivým zdrojom informácií pre všetkých obyvateľov dekanátu predovšetkým zo života v ňom.
 
„Snažili sme sa takto sprehľadniť návštevníkovi webu orientáciu v hľadaní informácií, ktoré sú teraz v hlavnom menu systematicky utriedené podľa farností. Nechýba ani vždy aktuálna fotogaléria, ktorá obrazom zachytáva život v seredskom dekanáte alebo bočné banery na zaujímavé projekty, informácie o spoločenstvách vo farnosti či online chat, kde návštevník rýchlo vybaví, čo potrebuje,“ informuje tvorca tejto web stránky.
 
TO ABU informoval Andrej Macho
 
facebook sharing button Zdieľaj
Seredský dekanát sa teší z nového webu

Ilustračné foto. (foto: Andrej Macho)

NOVINKY