Seminaristi tretiaci si včera po prvý raz obliekli reverendu

BRATISLAVA/TRNAVA 26. októbra 2016 - V utorok 25. októbra počas rannej svätej omše si seminaristi Kňazského seminára sv. Cyrila a Metoda, ktorí študujú katolícku teológiu v 3. ročníku RKCMBF UK v Bratislave, po prvý raz verejne obliekli kňazský odev, reverendu. Sú medzi nimi i dvaja seminaristi z Trnavskej arcidiecézy.

V úryvku evanjelia z utorka (Lk 13, 18-21) Pán Ježiš prirovnáva Božie kráľovstvo k horčičnému zrnku a kvasu. Môžeme povedať, že oboje je najprv malé a skryté. V kňazskej formácii prichádza bod, kedy sa duchovné povolanie vyjadruje navonok. V kontexte slávnosti požehnania reverend bratom tretiakom bratislavský arcibiskup - metropolita Mons. Stanislav Zvolenský v homílii pripomenul, že vonkajšok je dôležitý, ale len pokým sme na tomto svete. Oveľa dôležitejšie je Božie kráľovstvo vo vnútri každého z nás. „Nenašiel by sa nik, kto by nesúhlasil s tvrdením, že Božie kráľovstvo je všade tam, kde nie je hriech.” Preto by sme sa mali radovať, ďakovať Bohu a prosiť ho o milosť, aby sme ho v našom vnútri neodmietali.
 
Požehnanú reverendu si po prvý raz obliekli okrem iných i Bernard Novák z Bieleho Kostola vo farnosti Ružindol a Šimon Rábara z farnosti Piešťany - sv. Cyrila a Metoda, ktorí sa intelektuálnou, ľudskou a duchovnou formáciou v seminári v Bratislave pripravujú na kňazský život a poslanie za Trnavskú arcidiecézu.
 
zdroj: www1.kscm.sk (redakčne upravené)
 
facebook sharing button Zdieľaj
Seminaristi tretiaci si včera po prvý raz obliekli reverendu

V utorok 25. októbra počas rannej svätej omše si seminaristi - tretiaci Kňazského seminára sv. Cyrila a Metoda v Bratislave po prvý raz verejne obliekli reverendu. (zdroj foto: www1.kscm.sk)

NOVINKY