Seminaristi tretiaci sa obliekli do kňazského odevu

BRATISLAVA/TRNAVA 27. októbra 2015 - Dnes si seminaristi Kňazského seminára sv. Cyrila a Metoda, ktorí študujú katolícku teológiu v 3. ročníku RKCMBF UK v Bratislave, po prvý raz verejne obliekli kňazský odev, reverendu. Medzi nimi i piati seminaristi z Trnavskej arcidiecézy.

Tento odev požehnal seminaristom pri večernej svätej omši v utorok 27. októbra v bratislavskej seminárskej Kaplnke povýšenia Svätého kríža bratislavský arcibiskup - metropolita západnej cirkevnej provincie na Slovensku Mons. Stanislav Zvolenský. Požehnanú reverendu si po prvý raz obliekli i Tomáš Balala, Peter Gál, Ladislav Sebö, Peter Juhás a Balázs Takács, ktorí sa intelektuálnou, ľudskou a duchovnou formáciou v seminári v Bratislave pripravujú na kňazský život a poslanie za Trnavskú arcidiecézu.
 
Bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský seminaristov vo svojom príhovore povzbudil, aby sa pripodobňovali Kristovi. To je úloha nás všetkých na celý život. Bratia tretiaci však budú vydávať svedectvo aj navonok, svojím odevom a najmä príkladom. No nielen oni, ale všetci kresťania. ,,Veď skrze vieru v Kristovi Ježišovi ste všetci Božími synmi. Lebo všetci, čo ste pokrstení v Kristovi, Krista ste si obliekli.” (Gal 3,26-27)
 
zdroj: www.kscm.sk (redakčne upravené)
 
facebook sharing button Zdieľaj
Seminaristi tretiaci sa obliekli do kňazského odevu

Dnes si seminaristi - tretiaci Kňazského seminára sv. Cyrila a Metoda v Bratislave po prvý raz verejne obliekli kňazský odev, reverendu. (zdroj foto: www.kscm.sk)

NOVINKY