Rodiny a ctitelia sv. Jána Pavla II. putovali do Šaštína

ŠAŠTÍN 23. mája 2023 - V sobotu 20. mája sa v Národnej svätyni - Bazilike Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne konala púť rodín a ctiteľov sv. Jána Pavla II. pri príležitosti 20. výročia jeho poslednej návštevy na Slovensku.

Stretnutie sa konalo v okruhu narodenín sv. Jána Pavla II. a Dňa rodiny. Pripravila ju Farnosť Horné Orešany a Inštitút sv. Jána Pavla II. pre manželstvo a rodinu v Trnave. Zúčastnilo sa na nej vyše dvestopäťdesiat pútnikov z rôznych kútov Slovenska.
 
Hlavným celebrantom svätej omše bol Mons. Stanislav Vojtko, farár dekan v Horných Orešanoch a riaditeľ Inštitútu sv. Jána Pavla II. pre manželstvo a rodinu. V homílii sa zamýšľal nad tromi vlastnosťami, ktoré robili zo svätého pápeža  nevšednú osobnosť. Tieto vlastnosti by si mal osvojovať aj každý veriaci človek. Išlo o modlitebný život, dar láskavých vzťahov k ľuďom a napokon jeho schopnosť prijímať utrpenie ako obetu  za šírenie evanjelia.
 
Po svätej omši si na svätého pápeža zaspomínali niekdajší veľvyslanec Slovenskej republiky pri Svätej stolici Marián Servátka, ďalej bývalý primátor Trnavy Štefan Bošnák a manželia Marián Lučanič a Adriana Lučaničová z Bratislavy - Dúbravky.
 
Popoludní sa konala akadémia, vďaka ktorej si účastníci pripomenuli Karola Wojtyłu ako láskavého človeka; ako horlivého kňaza, biskupa a pápeža; ako priateľa Slovákov a napokon ako pápeža rodiny. Pre deti bol pripravený športovo - zábavný program popretkávaný duchovnými perličkami. Celé stretnutie rodín ukončili udelením záverečného požehnania a neformálnymi osobnými rozhovormi medzi pútnikmi navzájom.
 
TO ABU informovala Alžbeta Cmarková
 
facebook sharing button Zdieľaj
Rodiny a ctitelia sv. Jána Pavla II. putovali do Šaštína

Na púti sa zúčastnilo vyše dvestopäťdesiat pútnikov z rôznych kútov Slovenska. (Foto: Marek Boháček a Marián Lučanič)

NOVINKY