Riaditelia katolíckych škôl arcidiecézy na novoročnom stretnutí

TRNAVA 31. januára 2014 - Vo štvrtok 30. januára dopoludnia sa v budove Arcibiskupského úradu v Trnave uskutočnilo pracovné stretnutie riaditeľov katolíckych škôl pôsobiacich na území Trnavskej arcidiecézy.

Stretnutie začali v kaplnke svätou omšou, ktorú celebroval trnavský arcibiskup Ján Orosch. Vo svojej homílií zdôraznil veľký prínos katolíckych škôl pre celú spoločnosť a povzbudil prítomných riaditeľov, aby pri prekonávaní prekážok a neistôt nasledovali príklad Abraháma a Mojžiša. Pripomenul im, že životná cesta kresťana má byť vždy povolaním, to znamená odpoveďou na Božie volanie. V prípade pedagógov to značí spoločné poslanie aj spoločnú zodpovednosť. Spoločnú radosť z úspechov kolegov, aj spoločnú bolesť v neúspechoch.
 
Ďalšia časť programu pokračovala pracovným stretnutím, na ktorom sa zúčastnil aj arcibiskup Orosch. Riaditeľ Arcibiskupského školského úradu Ján Hallon predniesol riaditeľom škôl informácie zo stretnutia Komisie pre katechizáciu a školstvo KBS. Hovoril o význame celoslovenského stretnutia riaditeľov katolíckych škôl a školských zariadení v Poprade, ako i o jeho záveroch, ktoré budú publikované v pripravovanom zborníku. Ďalej informoval o viacerých pripravovaných projektoch na dobudovanie a vybavenie škôl.
 
Zasadanie sa nieslo v duchu prežívania Roka Sedembolestnej Panny Márie. Riaditelia informovali o pripravovaných aktivitách na ich školách. Dohodol sa spoločný termín púte pedagógov a zamestnancov katolíckych škôl Trnavskej arcidiecézy do Šaštína a zorganizovanie ďalšieho ročníka literárno-výtvarnej súťaže Buzalkova Trnava na tému "Bolesti Panny Márie".
 
facebook sharing button Zdieľaj
Riaditelia katolíckych škôl arcidiecézy na novoročnom stretnutí

Riaditelia katolíckych škôl ukončili štvrtkové pracovné stretnutie krátkym fototermínom v priestoroch refektória Arcibiskupského úradu. (foto: archív ABÚ)

NOVINKY