Redakcia MTA nadviazala spoluprácu s redakciou Naša Žilinská diecéza

ŽILINA 8. júla 2022 - Vzájomné učenie a počúvanie sa, ako aj inšpirácia z práce a skúsenosti oboch tímov boli na programe spoločného stretnutia členov oboch redakcií v stredu 6. júla v Žiline.

Redakcia časopisu Moja Trnavská arcidiecéza existuje necelý rok, preto privítala otvorenosť a ochotu tímu rovnakého diela v Žiline podeliť sa o ich získané skúsenosti - nakoniec, práve on bol vzorom pre vznik trnavskej podoby diecézneho časopisu.
 
Mesačník Naša Žilinská diecéza vychádza už desať rokov, preto sa má ich tím na čele so šéfredaktorom vdp. Zdenom Pupíkom o čo deliť. Vzájomné stretnutie bolo naplno inšpiratívne pre obe strany - čo do tvorby obsahu, práce s kmeňovými a externými redaktormi, skúsenosťami so sociálnymi sieťami, inzerciou aj komunikáciou s domovskou diecézou ako zriaďovateľom.
 
Oba tímy redakcií sa stretli na pracovnom obede, neskôr spoločne prešli realitu a výzvy, ako aj otázniky oboch diel. Záverom sa členovia redakcie MTA zúčastnili moderovanej diskusie na tému Cirkev a Slovensko, kde jedným z hostí bol aj čerstvý generálny vikár Žilinskej diecézy - vdp. Martin Kramara, doterajší hovorca KBS. Súčasťou pracovnej cesty tímu MTA bolo aj navštívenie pútnického miesta Višňové pri Žiline, odkiaľ prinesú materiál aj pre čitateľov nášho časopisu.
 
TO ABU informovala Mária Kohutiarová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Redakcia MTA nadviazala spoluprácu s redakciou Naša Žilinská diecéza

Redakcia časopisu Moja Trnavská arcidiecéza existuje necelý rok, preto privítala otvorenosť a ochotu tímu rovnakého diela v Žiline podeliť sa o ich získané skúsenosti. (Foto: Archív časopisu Naša Žilinská diecéza)

NOVINKY