Redakcia arcidiecézneho časopisu sa školila pre lepšiu službu Partikulárnej cirkvi

BECKOV 4. júla 2022 - Hoci je redakčný tím malý a začínajúci, vďaka vedeniu redakcie je motivovaný k neustálemu profesionálnemu rastu, čoho dôkazom je už druhé tohtoročné školenie a teambuilding redakcie.

Spoločné vzdelávanie a utužovanie jednoty kolektívu vo videní jedinečnosti každého člena sa začalo v pondelok 27. júna v podvečerných hodinách v priestoroch františkánskeho diela CNE v Beckove. Spolu šesť členov redakcie, vrátane dvoch nových externistiek, sa po zaujímavom osobnom predstavení, svätej omši, adorácii a spoločne pripravenej večeri pozreli na tri dokumenty Katolíckej cirkvi, aby objavili posolstvo do svojej redakčnej práce. Zdieľanie a komunikácia nad objavenými pokladmi trvala až do polnoci - a bola veľmi inšpiratívna. Utorkové ráno prinieslo rozcvičku v nečakanom vylosovanom predmete, ktorý museli redaktori autorsky opísať.
 
Vysokú latku školeniu nastavila sestra Hermana Matláková, ktorá zo svojej praxe vyučovania žurnalistiky na univerzite v Košiciach a v Ružomberku, ako aj zo svojej publikačnej praxe inšpirovala a motivovala redaktorov ku kreativite - predovšetkým pri tvorbe reportáží a rozhovorov. Cvičenia na rozvoj dobrej slovnej zásoby a trefného vyjadrovania postavili redaktorov do strehu a pisateľského nastavenia. Po dobrom obede ich čakala - ako zvyčajne - prax, v rámci ktorej museli - losovaním rozdelení na dve pre nich neznáme miesta - za necelé tri hodiny nahrať a získať materiál na prípravu dobrej reportáže, ba aj niečoho navyše.
 
Spoločný návrat do CNE bol veľmi nadšený a radostný, oba tímy pripravili výborné podklady, ktoré budú určite inšpiráciou pre čitateľov časopisu Moja Trnavská arcidiecéza. Vyhodnotenie vzdelávania v spätnej väzbe dostalo výborné známky a redaktori sa už teraz tešia na ďalšie septembrové školenie, tentoraz v Galante, a to napriek tomu, že už majú povinné zadanie na štúdium ďalšieho dokumentu Cirkvi pre svoju prácu.
 
TO ABU informovala Mária Kohutiarová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Redakcia arcidiecézneho časopisu sa školila pre lepšiu službu Partikulárnej cirkvi

Vysokú latku školeniu nastavila sestra Hermana Matláková, ktorá zo svojej praxe vyučovania žurnalistiky na univerzite v Košiciach a v Ružomberku, ako aj zo svojej publikačnej praxe inšpirovala a motivovala redaktorov ku kreativite. (Foto: Morees Gaggi)

NOVINKY