Prosby za pokoj a za prenasledovaných kresťanov

BRATISLAVA/TRNAVA 4. marca 2015 - Konferencia biskupov Slovenska pozýva k modlitbe za obete násilia, ale aj za dar obrátenia ľudských sŕdc, aby zavládla spravodlivosť a vzájomné zmierenie na Ukrajine a na Blízkom východe. Pozvanie prináša v prosbách, ktoré zverejnila na svojej internetovej stránke www.kbs.sk. Využiť ich môžu farnosti, rehole, spoločenstvá i jednotlivci.

"Eskalácia napätia na východe Ukrajiny a prenasledovanie kresťanov na Blízkom východe spojené s ich mučením a zabíjaním sú pre nás výzvou k angažovaniu sa za mier," hovorí výkonný sekretár KBS Anton Ziolkovský. "Chceme sa modliť najmä za obete násilia, ale aj za dar obrátenia ľudských sŕdc, aby zavládla spravodlivosť a vzájomné zmierenie. K tomu pozývame všetkých našich veriacich," dodáva Anton Ziolkovský.
 

PROSBY ZA POKOJ NA UKRAJINE A ZA PRENASLEDOVANÝCH KRESŤANOV

(Poznámka: K prosbám dňa možno pripojiť jednu alebo dve prosby, ktoré nasledujú. Tie nech sa vyberú podľa úvodných slov Pane, Otče, Aby..., aby korešpondovali s prosbami konkrétneho dňa.)
 
1. Za pokoj na Ukrajine: aby štátnici na oboch stranách hľadali také riešenia, ktoré všetkým prinesú trvalý mier.
 
2. Prosme za všetkých, ktorí trpia následkami vojny na Ukrajine, aby sa mohli sa vrátiť k pokojnému životu v mieri.
 
3. Prosme za všetkých prenasledovaných kresťanov, aby čerpali silu znášať utrpenie pre vieru v kríži nášho Pána Ježiša Krista, kráľa mučeníkov.
 
4. Ježišu, ty si život a odpustenie; daj nech všetci pochopia, že iba mier a pokojné spolunažívanie sú cestou k opravdivému rozvoju ľudskej spoločnosti.
 
5. Modlime sa za kresťanov prenasledovaných v Sýrii a Iraku, aby v tomto neľahkom boji o pokoj, ba o sám život, svedčili o láske, ku ktorej ich Kristus povolal.
 
6. Aby politici brali vážne svoju zodpovednosť za mier vo svete a usilovne hľadali spôsoby ako uskutočňovať spoločné dobro pre všetkých ľudí.
 
7. Nebeský Otče, posilňuj predstaviteľov národov, aby vládli rozumne a s rozvahou, a tak budovali vzájomné a ohľaduplné občianske spolužitie.
 
8. Pane Ježišu, prosíme ťa za pokoj vo všetkých krajinách, kde zúri vojna a prenasledovanie pre vieru, farbu pleti, či iný názor, aby utíchli zbrane a nastúpil vzájomný dialóg a porozumenie.

 
Prosby sú k dispozícii aj na tomto mieste na stiahnutie, vytlačenie a vloženie do liturgickej knihy Spoločných modlitieb veriacich.
 
zdroj: www.tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Prosby za pokoj a za prenasledovaných kresťanov

Na ilustračnom foto pokojná demonštrácia za zastavenie násilia voči kresťanom. (zdroj foto: www.postoy.sk)

NOVINKY