Projekt pamätníka nenarodeným v Trnave ide do ďalšej fázy

TRNAVA 10. júna 2022 - Po príprave projektovej dokumentácie na realizáciu stavby a podaní ohlášky drobnej stavby na Mestskom úrade v Trnave môže ísť projekt Pamätníka nenarodeným deťom v Trnave do ďalšej fázy. V týchto dňoch Naše MesTTo o.z., ktoré bude projekt realizovať, dostalo vyrozumenie o tom, že ohláška stavby splnila všetky náležitosti.

Členka tímu Zuzana Bošnáková uviedla: „Tešíme sa, že môžeme ísť do stavebnej fázy, aby sme Pamätník tento rok slávnostne otvorili. Verím, že sa nám to podarí. Po dvoch rokoch príprav a konzultácií na rôznych úrovniach sa podarilo schváliť vo februári tohto roka na mestskom zastupiteľstve výpožičku pozemku na cintoríne na Kamennej ceste. Následne bola pripravená kompletná projektová dokumentácia, ktorá bola predložená na mestský úrad. Pamätník má za sebou už dlhú cestu, ale vďaka  obrovskej podpore ľudí a práci celého nášho tímu sa konečne môžeme posunúť ďalej.“
 
Ako doplnil Rasťo Mráz, člen projektového tímu: „Momentálne sa dolaďujú termíny a podrobnosti samotnej realizácie stavby. Na to, aby sme to úspešne zrealizovali chceme opätovne poprosiť o podporu Trnavčanov. Každý môže prispieť a to rôznym spôsobom: osvetou, modlitbou a samozrejme i finančne - príspevky zbierame výlučne na transparentný účet č. SK54 0900 0000 0051 7125 8375. Sme veľmi vďační všetkým, čo náš projekt podporujú.“
 
Cieľom projektu je vybudovanie Pamätníka nenarodeným deťom ako dôstojnej súčasti cintorína na Kamennej ceste v Trnave, ktorý má byť miestom pokoja, prijatia a odovzdania. Ústredným motívom pamätníka bude umelecké dielo - súsošie rodiny, ktorého autorom je Mgr. Art. Martin Hudáček.
 
Viac informácií o projekte nájdete na: http://www.nasemestto.sk/pamatnik/
 
TO ABU informovalo občianske združenie Naše MesTTo o.z.
 
facebook sharing button Zdieľaj
Projekt pamätníka nenarodeným v Trnave ide do ďalšej fázy

Po príprave projektovej dokumentácie na realizáciu stavby a podaní ohlášky drobnej stavby na Mestskom úrade v Trnave môže ísť projekt Pamätníka nenarodeným deťom v Trnave do ďalšej fázy. (Foto: Naše MesTTo o.z.)

NOVINKY