Prepozitúra bude hrať o pohár predsedu KBS

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM - V sobotu 19. októbra sa odohral futsalový zápas medzi družstvom FK Prepozitúra Nové Mesto nad Váhom a FC Kopánka Trnava o postup do Celoslovenského turnaja o pohár predsedu Konferencie biskupov Slovenka. Finálový súboj vyhralo družstvo FK Prepozitúra Nové Mesto nad Váhom a tak postupuje do celoslovenského finále, ktoré sa odohrá so zastúpením reprezentačných tímov slovenských diecéz 9. novembra v Prešove.

O dojmy zo zápasu sa s nami podelil aj kapitán víťazného družstva Jakub Breznický. „Odovzdal som dnešný deň Pánovi. Nech sa stane Tvoja vôľa, Pane! Veľmi som tento deň prežíval. Keďže už nehrávam futbal súťažne, som vďačný za každú príležitosť. Človeka to nesmierne motivuje, keď si môže zahrať za svoju farnosť. Je to o to úžasnejšie, že hrám s ľuďmi, s ktorými som vyrastal.“ Následne dodal: „Po záverečnom hvizde mohol zaslúžene vypuknúť gejzír radosti. Uľavilo sa mi. Boli sme v eufórii. Dnešok nám jednoducho vyšiel. Hrali sme výborne. Potešil aj fakt, že cestu do haly v Melčiciach si našli aj naši verní fanúšikovia. Ešte krajšie bolo ich gesto, keď nás vytlieskali. Prešov 2013 nám už nemohol nik vziať.“
 
Mužstvo z Nového Mesta nad Váhom vedelo, komu sa za víťazstvo patrí poďakovať. „Deň sa však ešte neskončil. Večer sme zašli na svätú omšu, aby sme sa poďakovali Bohu za to, že stál pri nás. Po svätej omši sme skočili na večeru v neďalekej reštaurácií. Viac ako samotná výhra ma tešil spôsob, ako sme ju dosiahli. Tímový duch, radosť, optimizmus, viera. Ďakujem všetkým chalanom za výborné výkony, za to, že si našli čas reprezentovať našu farnosť", s pokorným postojom dodal Breznický.
 
Futsalové družstvo FK Prepozitúra Nové Mesto nad Váhom postúpilo do Celoslovenského turnaja o pohár predsedu Konferencie biskupov Slovenska, ktorý sa odohrá so zastúpením reprezentačných tímov slovenských diecéz 9. novembra v Prešove. Počkáme si, čím nás družstvo z Nového Mesta nad Váhom ešte prekvapí.
 
Róbert Ťapušík
 
facebook sharing button Zdieľaj
Prepozitúra bude hrať o pohár predsedu KBS

Futsalové družstvo FK Prepozitúra Nové Mesto nad Váhom postúpilo do celoslovenského finále o pohár predsedu KBS.

NOVINKY