Kňazi nech pomôžu seniorom pri registrovaní na očkovanie

BRATISLAVA 12. marca 2021 - Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Mons. Stanislav Zvolenský sa obrátil na kňazov vo farnostiach, aby starším osobám pomohli pri registrovaní či doprave na očkovanie proti Covid-19. Urobil tak v prosbe, ktorú adresoval všetkým duchovným na Slovensku.

Arcibiskup Zvolenský v prosbe píše, že na viacerých kňazov sa v ostatných dňoch obrátili seniori, ktorí potrebovali pomoc pri registrovaní na očkovanie proti Covid-19. Ďakuje tým, ktorí im v tomto smere „vyšli v ústrety“ a povzbudzuje ďalších „aby sme prejavili svoj záujem a starostlivosť o veriacich týmto praktickým spôsobom.“
 
„Predovšetkým starší ľudia žijúci v našich farnostiach neraz sami nedokážu obsluhovať elektronické prostriedky, prípadne nemajú nablízku niekoho, kto by im v tom podal pomocnú ruku. Kto máte možnosť, vyjdite im, prosím, v ústrety, prípadne zapojte mladých vo farnosti, aby aktívne pomohli - či už pri registrácii, alebo s dopravou starších osôb na očkovanie,“ píše predseda KBS.
 
„Nech je aj tento konkrétny spôsob asistencie v zložitých okolnostiach prejavom našej pastoračnej starostlivosti, so záujmom o každého človeka, jeho život a zdravie,“ dodal bratislavský arcibiskup metropolita a predseda KBS Mons. Stanislav Zvolenský.
 
Zdroj: tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Kňazi nech pomôžu seniorom pri registrovaní na očkovanie

Ilustračná snímka. (Foto: Pixabay)

NOVINKY