Predseda KBS Bernard Bober vyzýva pripojiť sa k modlitbe za Benedikta XVI.

BRATISLAVA 28. decembra 2022 - Predseda Konferencie biskupov Slovenska a košický arcibiskup metropolita Mons. Bernard Bober vyzýva a prosí slovenských veriacich, aby sa modlili za emeritného pápeža Benedikta XVI. “Svätý Otec František nás dnes vyzval k modlitbe, pripojme sa k nemu a spoločne sa modlime spolu s ním za Benedikta XVI.,” povedal Mons. Bernard Bober.

Pri generálnej audiencii sa dnes Svätý Otec František obrátil na veriacich s výzvou modliť sa za emeritného pápeža Benedikta XVI., ktorého zdravie oslablo: „Chcel by som vás všetkých poprosiť o osobitnú modlitbu za emeritného pápeža Benedikta, ktorý v tichosti podporuje Cirkev. Pamätajte na neho - je veľmi chorý - a proste Pána, aby ho potešil a podporoval v tomto svedectve lásky k Cirkvi až do konca.“
 
V súvislosti týchto pápežových slov vydala Svätá Stolica oficiálne komuniké, v ktorom  vedúci Vatikánskeho tlačového strediska Matteo Bruni odpovedal na otázky novinárov takto: „Pokiaľ ide o zdravotný stav emeritného pápeža, za ktorého pápež František požiadal o modlitby na konci dnešnej rannej generálnej audiencie, môžem potvrdiť, že v posledných hodinách došlo k zhoršeniu v dôsledku postupujúceho veku.”
 
Zdroj: tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Predseda KBS Bernard Bober vyzýva pripojiť sa k modlitbe za Benedikta XVI.

Ilustračná snímka. (Foto: facebook/Ľubomír Urbančok)

NOVINKY