Predseda Islamskej nadácie na zasadnutí komisií a rád KBS v Trnave

BRATISLAVA/TRNAVA 14. decembra 2015 - Pri príležitosti Medzinárodného dňa ľudských práv, ktoré sme si pripomenuli 10. decembra, sa na pozvanie predsedu Rady KBS Iustitia et Pax, vladyku Petra Rusnáka a arcibiskupa Jána Oroscha, predsedu Rady pre migrantov, utečencov a pútnikov a Rady KBS pre misie, uskutočnilo v Trnave už siedme spoločné zasadnutie komisií a rád KBS, ktoré majú v náplni práce sociálnu problematiku.

Zasadnutie sa začalo svätou omšou, kde prítomných arcibiskup Orosch vyzval, aby sa učili vidieť v migrantoch Krista, ktorý prichádza. Po duchovnom slove vladyku Petra Rusnáka boli prezentované mnohé iniciatívy rád KBS, Slovenskej katolíckej charity, reholí, farností, hnutí a združení, ktorým leží na srdci pomoc núdznym a nezatvárajú si oči pred chudobou okolo nás. Riaditeľ Diecéznej charity Nitra Juraj Barát informoval prítomných o aktuálnej situácii ohľadom príchodu utečencov na Slovensko. Vyjadril prekvapenie nad tým, akú vlnu odporu vyvoláva ich plánovaný príchod.

V ďalšom programe vystúpili hostia - Mohamad Safwan Hasna, predseda Islamskej nadácie na Slovensku, Alžbeta Kovaľová, konzultorka Pápežskej rady pre pastoráciu migrantov, Jana Verdura, koordinátorka  projektu Rafael Slovenskej katolíckej charity, Michaela Pobudová z iniciatívy Kto pomôže. V diskusii najviac otázok smerovalo na Mohamada Hasnu, nakoľko stretnutie medzi predstaviteľmi sociálne zameraných rád a komisií KBS a  moslimskou komunitou sa uskutočnilo po prvý raz. Rada Iustitia et Pax považuje toto stretnutie za prínosné a plánuje pokračovať v dialógu s moslimskou komunitou na Slovensku.
 
zdroj: www.tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Predseda Islamskej nadácie na zasadnutí komisií a rád KBS v Trnave

Na spoločnom zasadaní rád KBS vystúpil so svojím príspevkom aj hosť Mohamad Safwan Hasna, predseda Islamskej nadácie na Slovensku. (foto: Ján Fabičovic)

NOVINKY