Pracovníci charít putujú do Trnavy

V piatok, 4. októbra 2019 o 10 hod. bude v rámci púti charít za účasti prezidenta Slovenskej katolíckej charity a spišského diecézneho biskupa, Mons. Š. Sečku a trnavského arcibiskupa, Mons. J. Oroscha, slávená svätá omša v Katedrále sv. Jána Krstiteľa.

Púť sa začne registráciou účastníkov a modlitbou svätého ruženca pred svätou omšou. Po svätej omši počas obeda môžu účastníci púte navštíviť františkánsky alebo jezuitský kostol a uctiť si relikvie svätých košických mučeníkov.
 
Popoludňajší program začne oceňovaním pracovníkov jednotlivých charít v Bazilike sv. Mikuláša o 13.00 hod. Nasledovať bude organový koncert a modlitba Korunky k Božiemu milosrdenstvu. Po skončení programu si záujemcovia môžu prezrieť so sprievodcom kaplnku Panny Márie Trnavskej v Bazilike sv. Mikuláša.
 
Program púte je určený zamestnancom a dobrovoľníkom SKCH, ich rodinným príslušníkom a pozvaným hosťom.  Púť  charít sa každoročne koná na inom pútnickom mieste na Slovensku. Je to príležitosť, vďaka ktorej sa môžu stretnúť zamestnanci, dobrovoľníci a priaznivci jednotlivých charít na jednom spoločnom mieste a vzájomne sa povzbudiť v charitnej službe. Tento rok je organizátorom púte Trnavská arcidiecézna charita, ktorú vedie riaditeľ Miroslav Dzurech.
facebook sharing button Zdieľaj
Pracovníci charít putujú do Trnavy

NOVINKY