Potravinová pomoc je pripravená pre každého, kto o ňu požiada

TRNAVA 28. marca 2022 - Vojnoví utečenci, ako aj osoby, ktoré im poskytli dočasné útočisko, môžu požiadať Trnavskú arcidiecéznu charitu o potravinovú pomoc a hygienické potreby.

Trnavská arcidiecézna charita pomoc distribuuje z jej Skladu solidarity v Trnave, v ktorom sú zásoby z minuloročných aj tohtoročných zbierok potravín a drogérie. Charita okrem jednotlivcov a rodín potravinami v uplynulých dňoch pomohla v dvoch hoteloch, ktoré poskytujú dočasné útočisko pre vojnových utečencov.
 
V okolí Trnavy zabezpečuje potravinovú pomoc prostredníctvom farských charít. Napríklad v Seredi Trnavská arcidiecézna charita v posledných týždňoch poskytla takúto pomoc a poradenstvo takmer stovke rodín z Ukrajiny. Činnosť jej farskej charity v Seredi zároveň rozšírili na päť dní v týždni a klientom tam momentálne aktívne pomáha asi pätnásť dobrovoľníkov.
 
TO ABU informovala Darina Kukuľová - Kvetanová
 

 

facebook sharing button Zdieľaj
Potravinová pomoc je pripravená pre každého, kto o ňu požiada

Vo štvrtok 24. marca 2022 doručili zamestnanci a dobrovoľníci Trnavskej arcidiecéznej charity trvanlivé potraviny a hygienické potreby do Hotela Sheyly´s. (Foto: facebook/Trnavská arcidiecézna charita)

NOVINKY