Pápež František vyjadril sústrasť po úmrtí biskupa Štefana Vrableca

TRNAVA 7. septembra 2017 - V plnom znení prinášame telegram, ktorý poslal vatikánsky štátny sekretár kardinál Pietro Parolin v mene Svätého Otca Františka k úmrtiu emeritného bratislavského-trnavského biskupa Mons. Štefana Vrableca.

Jeho najdôstojnejšej Excelencii Mons. Jánovi Oroschovi, trnavskému arcibiskupovi

Po tom, ako sa dozvedel správu o úmrtí najdôstojnejšej excelencie monsignora Štefana Vrableca, bývalého bratislavsko-trnavského pomocného biskupa, najvyšší Veľkňaz sa duchovne podieľa na smútku, ktorý zasiahol celé cirkevné spoločenstvo.
 
Spomínajúc na jeho veľkodušnú službu Božiemu ľudu, ktorú vykonával vtedy v Bratislavsko-trnavskej arcidiecéze, obracia sa na Nebeského Otca v modlitbe za jeho dušu, zverujúc ho nebeskému príhovoru Blahoslavenej Panny Márie. S týmito pocitmi Jeho Svätosť zvoláva od Pána večnú odmenu prisľúbenú veriacim služobníkom evanjelia a rád udeľuje Vašej Excelencii, ďalším cirkevným hodnostárom, kňazom a všetkým veriacim ako i rodinným príslušníkom oplakávaného biskupa posilňujúce apoštolské požehnanie. Pripájam i moje osobné vyslovenie sústrasti a moju modlitbu.
 
Kardinál Pietro Parolin, štátny sekretár Jeho Svätosti
 
Zdroj: www.tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Pápež František vyjadril sústrasť po úmrtí biskupa Štefana Vrableca

Pápež František počas jednej zo stredajších generálnych audiencií. (Foto: Pixabay)

NOVINKY