Pápež František ukončil pastoračnú návštevu Slovenska

BRATISLAVA 15. septembra 2021 - Pápež František ukončil návštevu Slovenska. Jeho kroky hneď po slávnostnej svätej omši, ktorou si uctil Sedembolestnú Pannu Máriu v Šaštíne a poďakoval jej aj za svoje zdravie, smerovali na Letisko M. R. Štefánika v Bratislave. Tu sa rozlúčil so Slovenskom a odcestoval späť do Ríma.

Na letisku ho privíta prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová. Po krátkom osobnom stretnutí a pozdravoch oboch delegácii v letiskovej hale sa spoločne presunuli na pristávaciu plochu letiska.
 
Tu sa so Svätým Otcom Františkom rozlúčila prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová, najvyšší ústavní činitelia a predstavitelia Cirkvi. Potom Svätý Otec vystúpil po schodoch ku dverám lietadla a predtým, ako vošiel dnu, obrátil sa k letiskovej ploche, ešte raz zakýval a uklonil sa na znak vďaky hosťujúcej krajine. Nasledoval odlet späť do Ríma. Predpokladaný príchod do Ríma, na letisko Ciampino, je o 15:30 hodine.
 
Počas štyroch dní absolvoval Svätý Otec František stretnutia s najvyššími predstaviteľmi štátu, zástupcami náboženských obcí, židovskej, rómskej komunity a mladými. Okrem Šaštína, kde dnes slávil svätú omšu, navštívil Bratislavu, Košice a Prešov.
 
Dušan Kolenčík / tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Pápež František ukončil pastoračnú návštevu Slovenska

Potom Svätý Otec vystúpil po schodoch ku dverám lietadla a predtým, ako vošiel dnu, obrátil sa k letiskovej ploche, ešte raz zakýval a uklonil sa na znak vďaky hosťujúcej krajine. (Foto: Človek a viera/ TK KBS/ Tomáš Cigánek)

NOVINKY