Pamätník nenarodeným deťom v Trnave čaká na rozhodnutie mestského zastupiteľstva

TRNAVA 3. februára 2022 - Po vyše roku prípravy zámeru vybudovania Pamätníka nenarodeným deťom v Trnave bude žiadosť o výpožičku pozemku pre jeho realizáciu opäť predmetom rokovania mestského zastupiteľstva a to v utorok 15. februára 2022.

„Naša snaha trvá už 17 mesiacov od kedy sme podali prvú žiadosť na mesto. Počas tohto času sme intenzívne komunikovali s predstaviteľmi mesta Trnava, aby sme našli spoločný konsenzus prijateľný pre obe strany. Zároveň sa nám podarilo zrealizovať príjemný benefičný koncert na podporu tohto projektu, o ktorý ľudia prejavili veľký záujem. Taktiež sa na podporu tohto zámeru konala nielen verejná zbierka, ale aj zbierka v rámci Dekanátu Trnava a celý projekt podporila aj Trnavská arcidiecéza. Naozaj cítime veľkú podporu ľudí, za čo sme veľmi vďační,“ uviedla členka tímu Naše MesTTo Zuzana Bošnáková.
 
Mestský poslanec a člen tímu Naše MesTTo Rasťo Mráz pripomína, že posledné mesiace prebiehali intenzívne rokovania a hľadanie finálneho riešenia: „Podarilo sa nám nájsť riešenie, ktoré nám umožňuje realizovať projekt v rámci preferovanej lokality cintorína na Kamennej ceste. Veľmi dobrou správou je, že sa nám podarilo vrátiť do návrhu jednu z kľúčových funkcionalít, teda, že súčasťou pamätníka budú aj hrobové miesta pre nenarodených. Rodičia, ktorí nebudú mať kde pochovať svoje nenarodené dieťa budú mať tak túto možnosť priamo v blízkosti pamätníka. Nový materiál k schváleniu výpožičky pozemku sa podarilo spracovať a je zaradený do programu najbližšieho mestského zastupiteľstva 15.2. 2022. Verím, že tento raz to už bude úspešné hlasovanie,“ dodal.
 
Schválenie výpožičky pozemku je podľa združenia Naše MesTTo ďalší nevyhnutný krok na ceste k Pamätníku. O výsledku hlasovania a zároveň nasledujúcich krokoch bude občianske združenie informovať.
 
TO ABU informovala Zuzana Bošnáková
 
facebook sharing button Zdieľaj
Pamätník nenarodeným deťom v Trnave čaká na rozhodnutie mestského zastupiteľstva

Občianske združenie Naše mesTTo pracuje na myšlienke pamätníka už dávnejšie. Na snímke zobrazenie nového návrhu. (Foto: Naše mesTTo)

NOVINKY