Oslávili výročie založenia kláštora v Hlohovci

V piatok 24. mája ukončili v Hlohovci "Rok kláštora" slávnosťou, ktorou si pripomenuli 520. výročie založenia františkánskeho kláštora a príchodu prvých bratov do tohto mesta.

Pri tejto príležitosti bolo v rámci celého "Roka kláštora" 2012/2013 v spolupráci s Vlastivedným múzeom v Hlohovci usporiadaných niekoľko verejných akcií, ktoré mali priblížiť minulosť a prítomnosť františkánov v meste na Váhu.
 
Na záver "Roka kláštora", ako bolo výročie pomenované, prijal pozvanie sláviť slávnostnú svätú omšu Mons. Ján Orosch, apoštolský administrátor "sede vacante". V homílii pripomenul veriacim tri podstatné rozmery života sv. Františka - zmysel pre tajomstvo Boha, jednoduchosť života a dôveru v Boha aj uprostred ťažkých momentov života.
 
Po skončení slávnostnej sv. omše otec biskup príhovorom otvoril kultúrnu časť programu, kde okrem iného vystúpil domáci detský zbor Hlohovčatá, nasledovalo divadelné predstavenie o založení kláštora, ktoré nacvičila pri tejto príležitosti divadelná skupina aktívne pôsobiaca dlhé roky pri kláštore v Hlohovci.
 
Poďakovanie za priebeh piatkovej duchovnej akcie patrí otcovi biskupovi Jánovi, pomocníkom pri jej organizovaní, ale i všetkým, ktorí sa zúčastnili na slávnosti, pretože vytvorili spontánne, rodinné ovzdušie františkánskej rodiny.
 
br. Leopold, OFM
foto: Matúš Lošonský
 
facebook sharing button Zdieľaj
Oslávili výročie založenia kláštora v Hlohovci

Slávnostná sv. omša na záver "Roka kláštora" v Hlohovci.

NOVINKY