Onedlho ukončíme mimoriadny Svätý rok milosrdenstva

TRNAVA 10. novembra 2016 - Svätý Otec František v bule "Misericordiae Vultus" stanovil, že mimoriadny Svätý rok milosrdenstva sa skončí na slávnosť Krista Kráľa, 20. novembra 2016, zatvorením Svätej brány na Bazilike sv. Petra vo Vatikáne. V predchádzajúcu nedeľu sa Svätý rok uzavrie v partikulárnych Cirkvách, teda aj v Trnavskej arcidiecéze.

Na 33. nedeľu v Cezročnom období, 13. novembra, sa Svätý rok uzavrie v partikulárnych Cirkvách. Stane sa tak aj v Trnavskej arcidiecéze. V tento deň začína tiež Trnavská novéna. Zatvorenie Svätej brány na Katedrále sv. Jána Krstiteľa sa začne úvodnou svätou omšou Trnavskej novény v Bazilike sv. Mikuláša o 18.00 hodine. Po svätej omši sa pôjde v sviečkovej procesii ku katedrále, kde bude trnavský arcibiskup Ján Orosch sláviť pobožnosť na záver mimoriadneho jubilea.
 
V dvoch farských kostoloch, v mestách Komárno a Nové Mesto nad Váhom, sa v nedeľu 13. novembra Brána milosrdenstva zatvorí slávením svätých omší na poďakovanie, ktorým budú predsedať biskupskí delegáti. V Komárne sa začne svätou omšou na poďakovanie o 17.00 hodine. Bránu milosrdenstva zatvorí biskupský delegát Róbert Kiss, kanonik - biskupský vikár. V Novom Meste nad Váhom sa začne svätou omšou na poďakovanie o 11.00 hodine. Bránu milosrdenstva zatvorí biskupský delegát Mons. Ján Pavčír, kanonik - generálny vikár.
 
facebook sharing button Zdieľaj
Onedlho ukončíme mimoriadny Svätý rok milosrdenstva

Zatvorenie Svätej brány na Katedrále sv. Jána Krstiteľa sa začne úvodnou svätou omšou Trnavskej novény v Bazilike sv. Mikuláša. Bude nasledovať procesia ku katedrále, kde bude trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch sláviť pobožnosť na záver mimoriadneho Svätého roka milosrdenstva. (www.mojakomunita.sk)

NOVINKY