Onedlho sa uskutoční Novomestská púť k Panne Márii

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM 3. septembra 2019 - V dňoch 5. - 8. septembra sa v Novom Meste nad Váhom bude konať duchovná obnova a tradičná Novomestská púť k Panne Márii.

V dňoch 5. - 8. septembra 2019 si veriaci farnosti a Novomestského dekanátu vykonajú duchovnú obnovu pred tradičnou púťou, ktorá sa v Novom Meste nad Váhom koná z príležitosti sviatku Narodenia Panny Márie. Farský chrám je zasvätený práve Narodeniu Panny Márie.
 
Celebrantom hlavnej svätej omše púte Novomestského dekanátu v sobotu 7. septembra vo večerných hodinách bude sekretár Kongregácie pre východné cirkvi v Ríme Mons. Cyril Vasiľ, ktorý bude aj slávnostným kazateľom.
 
V nedeľu 8. septembra bude na svätých omšiach slávnostným kazateľom sekretár generálneho vikára Trnavskej arcidiecézy Lukáš Blažo. Bližšie informácie si môžete pozrieť na informačnom plagáte k mariánskej púti 2019 v Novom Meste nad Váhom.
 
Počas duchovnej obnovy bude rozšírená spovedná služba, spovedať budú viacerí kňazi dekanátu. Na duchovnú obnovu sú srdečne pozvaní kňazi a veriaci Trnavskej arcidiecézy, ale i všetci ľudia dobrej vôle.
 
facebook sharing button Zdieľaj
Onedlho sa uskutoční Novomestská púť k Panne Márii

Ilustračná snímka. (Foto: Štefan Rehák)

NOVINKY